Abonnementsartikel

De kommende naturnationalparker kan gøre fremtiden svær for den danske skovbranche. I et marked med i forvejen stor efterspørgsel på træ som en bæredygtig ressource skærer det i ørene, at man vil lade en stor mængde eksisterende produktionsskov stå urørt.

Udsigten til, at store skovarealer skal gøres til urørt skov, sætter skovbranchen under pres. I første omgang er det aftalt, at 9.000 hektar statslig skov skal lægges om til urørt skov, så 25.000 hektar skov nu er udpeget til urørt skov. Og i den seneste natur- og biodiversitetspakke er der sat penge af til, at 75.000 hektar skov skal tages ud af skovdriften.

Danmark ligger i forvejen lavt i forhold til at forsyne sig selv med træ. Under en femtedel af det træ, der bruges, bliver produceret i Danmark, resten importeres fra en række lande.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.