Abonnementsartikel

Vinterramte afgrøder har brug for hjælp i det tidlige forår, og det er ifølge planteavlsrådgiver Vagn Lundsteen ikke tilstrækkeligt blot at køre handelsgødning ud på lidende marker.

Planteavlsrådgiver Vagn Lundsteen vil ikke stresse de landmænd, der ikke fik vårsæden tidligt i jorden i slutningen af 2020, men ifølge ham er udbyttefortjenesten ved tidlig såning i den sidste ende virkelig til at føle på, også selvom vinteren har været lang og kold.

- Vi taler om 10-20 procent merudbytte ved at så tidligt. Har man en stiv lerjord, så er det jo lidt svært, men dem der har haft muligheden for at så tidligt, de er altså foran på point nu. De afgrøder, de begynder så småt at komme op nu, og de tager ikke skade af den smule nattefrost, der har været nu her, siger Vagn Lundsteen til Maskinbladet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.