Lyt til artiklen:

HE-VA direktør fylder 75 år i dag

00:00
Hastighed: ???x
02:29

HE-VA´s eventyr startede i 1977, hvor Villy Christiansen begyndte at producere landbrugsmaskiner fra sit private hjem. I dag er der mere end 140 ansatte fordelt på to fabrikker og 90 procent af landbrugsmaskinerne eksporteres til hele verden.

Villy Christiansen er født og opvokset i Thy. Som nyuddannet ingeniør i 1972 fra Tecnikum i Ålborg, fik han arbejde hos Heden Gaffeltruk som produktionschef, hvorefter han, også som produktionschef, tog arbejde på Bjerringbro savværk/System B8 kontormøbler, skriver HE-VA i en fødselsdagsomtale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 1972 køber han og hustruen et mindre landbrug på Mors. Dette brugte han meget af fritiden på at sætte i stand og så var det rart at have et sted at være, når man var på besøg hjemme hos familien.

I 1977 tog Villy så en beslutning, han ville være selvstændig og valgte i sommeren at flytte op på det mindre landbrug for at starte Virksomheden HE-VA. Han købte et konkursbo, som fremstillede værkstedsinventar og startede op med produktion af dette.

I 1980 blev pladsen for trang på landejendommen og HE-VA blev flyttet til Nykøbing.

På dette tidspunkt var produktion og udvikling af maskiner til Landbruget så småt startet.

I 1981 blev Villy headhuntet til at skulle stå i spidsen for Danfold, som var en virksomhed der producerede skuffer til møbelindustrien. Danfold var på dette tidspunkt nødlidende. Villy fik 1 år til at få rettet op på virksomheden og det lykkedes og han var direktør i Danfold nogle år op i 80'erne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men tiden kunne ikke slå til og han måtte træffe et valg. Skulle HE-VA udvikles eller afvikles

Han forlod derfor Danfold for herefter at have fuld fokus på HE-VA.

Specielt efter opkøbet af Doublet-Record i 2002, som gjorde at HE-VA stod med et næsten komplet program inden for maskiner til jordbearbejdning tog udviklingen fart.

Villy er og har altid været god til at se muligheder og har de senere år haft stor fokus på afsætning. Han har hermed været en stor del i at skabe en virksomhed som er blandt de førende i branchen, skriver HE-VA.

Privat er Villy Christiansen gift med Elly. De har to sønner og tre børnebørn. Den ene af sønnerne er landmand på Mors og den anden er med i HE-VA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fritiden bruges stadig på landbruget på Nordmors, hvor han nyder den skønne natur og arbejdet med at pleje de mange træer.