Lyt til artiklen:

Tre årtier med Manitou

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Abonnementsartikel

Når landbruget Lærkeholt skifter teleskoplæsser, holder de fast i Manitou. Sådan har det været i 30 år.

Med 750 malkekøer i staldene er der fuld gang i foderproduktionen på gården Lærkeholt nær Holstebro. Hver dag skal der blandes 40 ton foder, og den slags kræver pålidelig og effektiv maskinkraft.
De mange ture fra ensilagestakken og til den mobile foderblander er blot en af mange forskellige opgaver, som gårdens Manitou teleskoplæsser løser hver dag.

Efter tre års tro tjeneste og ca. 4.000 timer på tælleren er den for nyligt blevet udskiftet med en fabriksny Manitou MLT741-140V+ Premium, skriver Scantruck i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Otte Manitou på 30 år

Lærkeholt drives som et I/S af 67-årige Peder Pedersen og hans søn Claus.

Faktisk er det netop i år 30 år siden, at Peder Pedersen købte sin første teleskoplæsser. En brugt Manitou MT425 CP, som blev handlet hos N.C. Nielsen A/S, der er søsterselskab til Scantruck. Med etableringen af Scantruck i 1996 flyttede forhandlingen hertil, og Peder Pedersen flyttede med.

- Vores første Manitou drejede kun på baghjulene, så den var ikke så snild at arbejde med, som de er i dag. Der er sket meget med maskinerne gennem årene, hver gang vi har handlet ny Manitou. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror, den seneste er nummer otte i rækken, fortæller Peder Pedersen.

- Vi skårlægger og river selv græsset og kører fra. Her bruger vi også Manitou'en. Den er vores eneste teleskoplæsser på gården, fordi den kan løse opgaverne. Vi har ikke brug for mere. Men den kører også cirka 1.300 timer om året, og den er uundværlig, fortsætter Peder Pedersen.

Driftsikker og nem håndtering

- Vi har brug for en maskine, som fungerer hver dag. Den bliver startet første gang kl. 05.30, og så skal den bare køre. Køerne skal fodres, og så har vi ikke tid til nedbrud. Det har vi heller aldrig oplevet med Manitou.
Den er driftssikker, og det er en høj prioritet for os. Ligeledes at den er nem at håndtere. Alle medarbejdere på gården kan køre med den, og den står sjældent stille, siger Peder Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manitou MLT741-140V+ Premium har en løftehøjde på 6,9 meter, en rækkevidde på 3,9 meter og en kapacitet på 4.100 kg. Dermed er den hurtig og effektiv til de mange forskelligartede opgaver på gården.