Et nyt, formodet ulveangreb kostede i onsdags 11 får livet mellem Løgumkloster og Draved.

Fåreavler Henrik Drøhse fortæller til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark', at han havde 156 får til at afgræsse en frøgræsmark bag flytbart hegn:

- Fire var dræbt, tre er helt væk, og fire måtte aflives. Det er slet ikke rart at komme ud til får, der angrebet på den måde og stadigt er levende. Vi har ledt og ledt efter de forsvundne får, men marken er lige op til en skov, som de så nok ligger inde i, fortæller Henrik Drøhse til 'Her er ulven i Danmark'.

Han har haft en vildtkonsulent fra Naturstyrelsen Vadehavet til at tage dna fra de døde får og understreger, at han vil afvente dna-resultatet, før han er sikker på, at det er ulvens værk.

De resterende 145 får er stadigt på marken, hvor den unge fåreavler har udstyret hegnet med en flagrende minestrimmel i håb om, at det kan forhindre et nyt rovdyrangreb i folden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fårene plejer at flytte sig, når jeg kommer med hunden, men nu kommer de hen imod os. De har lært, at der er noget, der er værre end hunden, siger Henrik Drøhse.

Hunulv mistænkt for fem angreb

Angrebet skete blot et par kilometer fra et dokumenteret ulveangreb den 3. oktober, hvor hunulven GW1700f dræbte syv får.

Den forbindes også med tre andre formodede ulveangreb på egnen mellem Tønder og Løgumkloster i oktober, ligesom det er dokumenteret, at den tyskfødte ulv undervejs til Jylland stod bag en række angreb på husdyr op igennem Slesvig-Holsten.

- Sønderjylland regnes normalt ikke som særligt egnet til at være ulve-revir. Men i september oplyste Naturstyrelsen, at der var set ulv i Draved Skov, der ligger midt i det berørte område. Det er det største stykke urørt skov i Danmark, og historisk set har området været hjemsted for mange ulve. Draved Skov nævnes således som det sted i Sønderjylland, hvor ulve-koncentrationen var størst i 1600-1700-tallet. Meget tyder på, at ulven er tilbage i højborgen, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.