Abonnementsartikel

Onsdag fandt fårehyrder 16 døde får og aflivede ydlerligere ni skambidte får fra en fold ved Sandfær Plantage i Vestjylland.

Tæt på den fold med naturplejefår, hvor Storålam i februar 2018 oplevede en tilsvarende massakre, er der nu sket endnu et angreb på får, skriver Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'. Fårehyrder fra Storålam fandt onsdag 16 døde får og aflivede yderligere ni skambidte får i en fårefold ved Sandfær Plantage.

- Det er det samme meningsløse billede, som vi så sidste år. Der lå får spredt ud over hele folden. 16 var allerede døde, mens vi måtte aflive ni andre. Tre får kan vi ikke finde, og de resterende 48 højdrægtige får har vi kørt væk for at undgå nye angreb, selv om de lige var kommet derud for et par dage siden, siger Jørgen Blazejewicz, indehaver af Storålam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han oplyser, at Naturstyrelsens vildtkonsulent har taget dna-test fra de dræbte får, men på forhånd vurderer, at det er ulvens værk.

- Bideskaderne er voldsomme, og i nogle tilfælde er halsen helt knust. Der er ikke ædt af fårene, så det giver slet ingen mening, siger Jørgen Blazejewicz.

Nyt ulvepar mistænkt

Angrebet fandt sted i nærheden af en ulvefælde, hvor ulveforskerne på Aarhus Universitet for nylig har fotograferet en ulv på vildtkamera. Jørgen Blazejewicz er ikke i tvivl om, at der har været mere end én ulv på spil og regner med, at det er områdets nye ulvepar.

Ulveforskerne på DCE, Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus kunne i sidste uge fortælle, at det nye par er hunulven GW930f og hanulven GW1101m. GW930f er datter af Stråsø-koblets gamle ulvepar, mens GW1101m er indvandret fra Tyskland i november 2018.

Ifølge Erik Poulsen er de to ulve første gang fotograferet sammen i den vestjyske ulvezone den 17. november 2018, men hunulven GW930f har været i området siden minimum 22. september 2018, hvor der er fundet dna-spor efter den.