Blot to dage efter lørdagens massakre på 24 får i Vestjylland har der igen været et alvorligt ulveangreb på får i området. Denne gang hos en anden fåreavler midt i den vestjyske ulvezone. Han fandt mandag formiddag fem dræbte får og måtte aflive yderligere to, der var alvorligt skambidt. Et lam, der var født kort før jul, er samtidigt forsvundet.

- Naturstyrelsens vildtkonsulent har undersøgt fårene mandag eftermiddag. Han tog dna-test, men vurderer, at det er ulven, der står bag. Blandt andet fordi de fem døde får alle er dræbt med et kraftigt bid i struben, oplyser fåreavleren til facebooksiden "Her er ulven i Danmark".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mandagens angreb er det fjerde formodede ulveangreb i og omkring den vestjyske ulvezone i løbet af januar.

- Så længe der ikke foreligger dna-resultater, ved vi ikke præcist, hvilke ulve der står bag angrebene. Det kan være det lokale Stråsø-kobbel, der sidste år fik seks hvalpe, som nu er store nok til selv at angribe husdyr, men det kan også være nye strejfere fra Tyskland. Vi ved blandt andet, at en tysk problemulv, der har angrebet stribevis af husdyr i Slesvig-Holsten, formentlig gik over grænsen til Danmark kort før nytår, siger Erik Poulsen, redaktør af "Her er ulven i Danmark".

Facebooksiden har i de seneste dage fået en række observationer af ulv fra det meste af Vestjylland.