Lyt til artiklen:

Nyt GPS-tyveri mod midtjysk maskinstation

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Abonnementsartikel

Fastrup Maskinstation har natten til lørdag den 19. september haft GPS-tyve på besøg.

Efter 14 dages stilhed med GPS-tyveri ser det ud til at Danmark nu igen er ramt af GPS-tyve.

Natten til lørdag den 19. september fik Fastrup Maskinstation i det midtjyske besøg af tyve som løb med fem GPS-anlæg i form af antenner og terminaler samt to Gøma GG-gyllevognscomputere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er løbet med GPS-anlæg fra fire New Holland T8-traktorer samt en New Holland T7-traktor, fortæller Søren Andersen, indehaver af Fastrup Maskinstation, som er godt træt af tyveriet og peger på New Holland, som ikke gør nok i denne sag.

- Det kan simpelthen ikke passe, at New Holland ikke gør noget i den sag her. Hvordan kan de tillade at disse GPS-tyverier fortsætter?

- Hvorfor kommer New Holland ikke med nogle trackere til vores GPS-hatte, spørger den midtjyske maskinstationsejer frustreret.

Tyveriet er sket fra maskinstationens plads mellem klokken halv 1 og halv 7 natten til lørdag den 19. september, og maskinstationens overvågningskamera har fanget tyvene, men spørgsmålet er, om billederne kan bruges.

- Overvågningen fanger dem klokken tyve minutter i tre i nat, men det er godt nok svært at se noget på billederne. Vi kan se de lyser op mod overvågningen, også kan vi se to personer. Men det er meget svært at identificere dem ud fra materialet, fortæller Søren Andersen, som nu har givet det videre til Politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ens for alle traktorer var, at dørerne var låst.

Anden gang på et år

Søren Andersen fortæller, at man for cirka et års tid siden også havde besøg af tyvene, som dengang løb med noget mere isenkram end denne gang.

- Sidste gang løb de med stort set alle vores terminaler, men der havde de også brækket sig adgang til vores opholdsted for alle computere og terminaler. Politiet fandt dog dem alle efter 14 dage, fortæller den midtjyske maskinstationsejer, som efter sidste års tyveri fik monteret overvågning på maskinstationen.

- Vi overvåger vores veje til og fra maskinstationen, men noget tyder på, at tyvene denne gang er kommet gående fra en skov og tværs over en mark, og der har overvågningen ikke fanget dem.

Søren Andersen er ikke vild med, at han som slutbruger kommer til at stå med problemerne efter et tyveri, og han synes ikke om ideen med at han skal op og kravle for at afmontere GPS-antenner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ender med, at der er en der falder ned og brækker noget, når vi på den måde skal kravle rundt på vores maskiner. Det er simpelthen ikke rimeligt og burde ikke være nødvendigt, påpeger han.