Lyt til artiklen:

Kørestolsbrugers specialtraktor stjålet midt i høst

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Midt under høsten af hestebønner fik Andre Hingstman i denne uge stjålet sin Case5120, og nu beder han om hjælp til at finde traktoren, der er ombygget til at kunne benyttes af den nordjyske kørestolsbruger.

Natten til torsdag i denne uge fik Andre Hingstman fra Hvilsom ved Hobro stjålet sin specialbyggede Case5120 fra 1992 midt under høsten af hestebønner.

- Onsdag aften var vi igang med at høste hestebønner, og det blev vi ikke færdige med, så vi satte traktoren inde i marken, så den var klar til at maskinstationen kunne begynde at høste igen i går torsdag, fortæller Andre Hingstman til Maskinbladet og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da jeg kom derud for at tømme tipvognen, så var der kun tipvognen tilbage - men ingen traktor, lyder det fra landmanden fra Hvilsom, som efterfølgende meldte tyveriet af traktoren til politiet og derpå sendte nedenstående opslag ud på Facebook.

rich-media-2

Skuffelse over politiet

Andre Hingstman meldte straks tyveriet af specialtraktoren til politiet, og også maskinstationen, der var igang i marken blev bestjålet i løbet af natten, men episoderne har ikke givet anledning til, at politiet gør mere ud af den sag, lyder det frustreret fra Andre Hingstman.

- Det værste er, synes jeg, at de ikke gør en sag ud af det - de kommer ikke engang ud og kigger. De har også stjålet en mælkejunge fra en nabo og har lagt den ind under støttebenet for at kunne køre væk ude på marken. Maskinstationens mejetærsker holdt også stadig ude på marken, og den har de stjålet 2-300 liter dieselolie fra, lyder det fra Andre Hingstman.

Specialbygget traktor

Andre Hingstman er lam fra brystet og nedefter og sidder derfor i kørestol, og den stjålne traktor er derfor ombygget for at kunne benyttes af Andre.

- Jeg bruger en slags lift, som er bygget på venstre side på traktoren. Den løfter mig op og ind i traktoren med stolen, så jeg kan køre. Og traktoren er også special-indrettet med en stang til koblingen og en stang til bremsen, så jeg kan få bremset ned og koblet ud ved brug af hænderne, fortæller Andre Hingstman.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom traktoren er vigtig for den nordjyske landmand, så har han trods tyveriet stadig mulighed for at få de sidste hestebønner kørt hjem.

- Jeg har heldigvis sidste år fået en ekstra traktor, fortæller landmanden som meget gerne vil have hjælp til at få sin stjålne Case5120 hjem til Hvilsom igen.

Har du oplysninger om traktoren kan de gives til Nordjyllands Politi på telefon: 96301448