Abonnementsartikel

Morten Boje Hviid bliver ny direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed i L&F.

Det bliver Morten Boje Hviid, som bliver ny direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Han kommer til Landbrug & Fødevarer fra en stilling som European Government Affairs Director i FMC Agricultural Solutions. Tidligere har han haft ledende stillinger i flere store virksomheder, han har været Public Affairs rådgiver både selvstændigt og i nogle af de største bureauer i Danmark, ligesom han har erfaring som særlig rådgiver for tre ministre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Morten har gennem hele sin karriere arbejdet i krydsfeltet mellem politik og erhvervsliv. Vores sektor har et stort behov for at fastholde vores stærke position i samfundet. Derfor er Mortens opgave at medvirke til at realisere vores mål om at skabe en klimaneutral fødevaresektor uden at gå på kompromis med den danske konkurrenceevne, siger formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Morten Boje Hviid indtræder i direktionen i Landbrug & Fødevarer, og han får bl.a. ansvaret for arbejdet med erhvervspolitik, klima, bæredygtighed og EU-spørgsmål.

- Jeg glæder mig både til at byde Morten velkommen som en del af vores direktion og til hans vigtige arbejde for vores erhverv. Vi står overfor nogle store forhandlinger om bl.a. klima, og her er det afgørende at skabe forståelse for, at vi kun kan skabe fremtidens klimaløsninger, hvis vi bevarer de erhvervsmæssige muligheder i Danmark, siger administrerende direktør Anne Lawaetz Arhnung.

Morten Boje Hviid ser også frem til at starte i sit nye job.

- Det er en kæmpe udfordring og en sjælden mulighed, som jeg ser utroligt meget frem til. Jeg ser den danske fødevaresektor som en grundpille i det danske samfund, og jeg glæder mig til at bidrage til at sikre gode rammevilkår. Mit første job på Slotsholmen var i Landbrugsministeriet som særlig rådgiver for den daværende minister, Henrik Dam Kristensen, og jeg kender landbruget og fødevareerhvervet som troværdige og seriøse aktører i samfundsdebatten, siger Morten Boje Hviid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Morten Boje Hviid tiltræder sin nye stilling 1. august.