Abonnementsartikel

For at øge såpræcisionen yderligere introducerer Väderstad det nye stophjul Väderstad ProStop. 

Det nye stophjul Väderstad ProStop er designet med gummieger til at optage eksterne kræfter i dets center. Derved påvirkes stophjulets præcise profil ikke i sårækken, skriver Väderstad i en pressemeddelelse.

- Det nye Väderstad ProStop stophjul er designet til at være fleksibelt i center, hvilket betyder, at kontakten mellem stophjulet og frøet aldrig påvirkes. ProStop fastholder den vigtige frø til jord kontakt samtidig med, at det minimerer pakning af siderne i sårillen, siger Mattias Hovnert, Senior vice president Sales & Marketing, hos Väderstad, og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Resultatet ses i en ens fremkomst og stort udbytte over hele marken.

Stophjulets hovedopgave er at sikre optimal frø til jordkontakt, ved at placere hvert enkelt frø i bunden af sårillen. Når hjulet støder på andre elementer, absorberer et traditionelt stophjul ved at flade profilen ud. Dette bringer dets evne til at sikre frø til jordkontakt ud af balance, mens det samtidig pakker siderne i sårillen, skriver Väderstad.

- Eftersom det nye Väderstad ProStop hjul absorberer eventuelle tryk i center af hjulet, øger det præcisionen yderligere. Ligesom Tempo rækkesåmaskinen, er ProStop designet til at levere fremragende resultater ved meget høje hastigheder, siger Mattias Hovnert, hos Väderstad, og tilføjer:

- Sammen med Tempos udsåningssystem giver ProStop de optimale betingelser for ensartet vækst.

Det nye Väderstad ProStop stophjul fås som tilbehør til alle Tempo rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempomodeller fra modelår 2020.