Abonnementsartikel

Afgrødekommentar: Historisk mange nye arbejdsløse i USA i kølvandet på corona-krisen.

Afventende markeder forventes forud for USDA tirsdag aften
Alt imens de fleste af os herhjemme nød storebededagsferien i
fredags, så var der stadigvæk liv i de globale afgrødemarkeder.
Generelt var det dog en dag uden de store begivenheder på blandt
andet afgrøderne, til gengæld, så var det dagen for den længe ventetamerikanske arbejdsmarkedsrapport for april måned, skriver Jyske Markets.

20,5 millioner amerikanere har mistet arbejdet i den forgangne måned, og om end det var en smule under forventningerne, så er tallet stadigvæk ekstremt højt. 13,4 procent af arbejdsstyrken har mistet deres job på en måned, og arbejdsløsheden steg til 14,7 procent, et niveau ikke set siden 1940' erne. En stor del af jobbene er tabt i den store amerikanske servicesektor, hvorfor det forventes, at der vil ske en del ny ansættelser i takt med at corona-virusset slipper sit tag. På trods af det helt ekstremt høje tal, så tog markederne overraskende let på meldingen, og forholdt sig nogenlunde neutralt ovenpå udmeldingen.
På afgrøderne var der positiv medvind til sojakomplekset, som følge af et salg af amerikansk majs til Kina, hvilket fik deltagerne til at ane
yderligere salg af sojabønner ude i horisonten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Palmeolie

Ovenpå at være lukket torsdag i sidste uge, så var der fredag igen gang i handlen med palmeolie på den Malaysiske børs. Efter at have testet vigtig støtte i løbet af onsdagen, som ikke blev brudt, så var der pæn fart på korrektionen, da markederne åbnede op fredag. Godt fire procent steg den toneangivende tredje kontrakt, og der er således igen skabt lidt luft ned til det vigtige tekniske støtteniveau. Der er helligdag i Malaysia igen i morgen, hvorfor der ikke vil være handel i palmeolien.
Tirsdag aften kommer USDA med deres WASDE rapport, en rapport
som markederne altid venter med spænding. Denne rapport bliver
ingen undtagelse, da maj rapporten for første gang vil indeholde
forventninger til sæson 2020/21.

Markedsdeltagerne vil derfor i høj grad kigge mod forventningerne til den kommende sæson, og her vil fokus blandt andet være rettet mod produktionen af majs i Brasilien og Argentina, og der forventes en stigning i slutlagrene som følge af den vigende efterspørgsel. Derudover vil markedsdeltagerne have øje på USDA's forventninger til hvedeproduktionen i EU og sortehavsregionen, hvor kommende sæson kan blive udfordret af de ugunstige vejrmarkeder, som ind til for nylig har hersket over regionerne.