Abonnementsartikel

En ulv blev tirsdag set i nærheden af en landejendom uden for Grindsted.

Luca Andrei arbejder på en bedrift lidt uden for Grindsted, Billund. Da han var på ud i stalden tirsdag morgen, så han noget ret usædvanligt, skriver TV2 Syd.

- Jeg så til venstre for at se, hvordan vejret var. Jeg så noget. Jeg troede først, at det var en ræv. Ulven så mig ikke. Den bevægede sig mod stalden, siger Luca Andrei, der begyndte at optage ulven, der nærmede sig stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først vidste jeg ikke, om jeg skulle løbe eller blive. Men jeg så, at den ikke bemærkede mig, så jeg fortsatte med at optage den. Derefter jog jeg den væk, for jeg kunne ikke bare stå der, fortæller Luca Andrei til TV2 Syd.

Ulven løb derefter mod skoven.

Bekræftelse

Forsknings- og samlingschef ved Naturhistorisk Museum Aarhus, Kent Olsen har set videoen og bekræftet overfor TV2 Syd, at der er tale om en ulv, der sandsynligvis stammer fra Ulfborg-koblet. Han mener ikke, at der er grund til bekymring for kalvene på gården.

- Jeg tror, den er gået ud af skoven i nærheden. Den kigger meget til siderne for at se, hvor den er henne, og hvordan den kommer videre. Unge, uerfarne ulve har større tendens til at komme tættere på beboelse, siger Kent Olsen.

Uenighed

Erik Poulsen, der står bag facebooksiden "Her er ulven i Danmark", er ikke helt enig i, at der ikke er grund til bekymring for bedriften dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Videoen er dokumentation for, at ulvene i Danmark er ved at miste den påståede skyhed. Ulven er da også som formodet opvokset i Jylland helt vant til, at den kan gøre stort set, hvad der passer den. Havde landbrugsmedhjælperen ikke været der og havde grebet ind, var køer og kalve næppe sluppet nådigt fra morgenbesøget af rovdyret. Det er et skoleeksempel på en problemulv, som husdyrholdere skal have lov til at forsvare sig imod. Ikke mindst når den helt ustresset oven i købet lunter rundt på staldgangene. Miljøstyrelsen bør sende den lokale vildtkonsulent på gårdbesøg i en ruf, siger Erik Poulsen.