Abonnementsartikel

SmartView og MultiTerminal er bare nogle af nyhederne fra Grimme.

Grimme har til Agritechnica 2019 en lang liste med nyheder og opdateringer på deres produkter. En af nyhederne er Grimmes MultiTerminal, som giver brugeren mulighed for at opdele terminalen til maskinen. Dette giver mulighed for at vise en del af den på traktor-terminalen og den anden del på en ekstern terminal. Når maskinen først er tilsluttet traktoren igennem Isobus-stikket, starter en installationsguide automatisk. I setup-menuen kan brugeren vælge, om der skal bruges en eller to terminaler. MultiTerminalen giver føreren et klart overblik og hurtig adgang til maskinfunktionerne samt en forbedret læsbarhed af tilstandsparametrene. MultiTerminalen er standard i alle tankmaskiner i EVO-serien fra modelåret 2019 og frem.

rich-media-1
Betydelig forøgelse af displayområdet giver bedre oversigt over mere komplekse brugergrænseflader.

Sølvmedalje vinder

Grimme SmartView har vundet en sølvmedalje i forbindelse med Agritechnica 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SmartView-systemet giver brugeren mulighed for selv at vælge hvad han vil se, og hvordan det skal vises. Systemet indeholder funktioner såsom zoom, slowmotion og live trådløs billedoverføring til mobile enheder. Den trådløse tilslutning giver mulighed for at vise live billeder på mobile enheder som tablets eller smartphones, så man fra sorterbåndet se hvordan materialet kommer igennem maskinen.

Den 12-tommer touch-skærm i kabinen kan vise op til otte videobilleder samtidigt og kan i alt håndtere op til 24 kameraer i overvågnings-systemet. Flere områder af videobilledet kan forstørres uafhængigt af hinanden og vises samtidig på touch-skærmen.

rich-media-3
Grimme SmartView har vundet en sølvmedalje i forbindelse med Agritechnica 2019.

TerraProtect

Jorderosion i forbindelse med kraftig regn kan give udfordringer i forbindelse med kartoffeldyrkning. Under kraftig regn kan vandet ophobe sig mellem kammene, og selv ved en hældning på mindre end to procent kan vandet forårsage at jorden skylles væk fra kartoffelkammene.

TerraProtect-systemet består af en jordløsner, med stensikring, til hver række og en efterhypper, der monteres på læggere eller kamfræsere. Løsnertænderne løsner jorden og øger således jordens vandabsorptionsevne. Efterhypperen, der er tilpasset kamformen, skaber små kamme til opsugning af vand. De små kamme som TerraProtect laver, er med til at sikre en jævn forsyning af vand til planterne.

rich-media-4
Små kamme mellem kartoffelkammene til opsugning af vand.

TerraProtect kommer i to versioner, en basis og en pro-version. Basis-versionen betjenes direkte med en dobbeltvirkende ventil på traktoren. Den ønskede afstand mellem de små kamme indstilles med en drosselventil på maskinen. Frakobling ved kørespor er muligt ved manuel frakobling af hver enkelt række. Pro-versionen er med intelligent kontrol, som sikre den samme afstand mellem de små kamme, uafhængigt af kørehastigheden. Enkelt-rækkefrakobling og integreret køresporskontrol er en del af Pro-versionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Opbygningen af TerraProtect-systemet med en jordløsner og en efterfølgende små kamme.

MyGrimme

På Agritechnica 2017 præsenterede Grimme portalen myGrimme med en række forskellige applikationer. En digital maskinfil, placeringsvisning i Google Maps, tyverisikring og visning af vigtige proces-parametre er nogle af de tilføjede værdier. Med den nye butiksfunktion i myGrimme kan brugeren finde originale dele og bestille dem online. I stedet for at skulle søge gennem reservedelslister, vises der de dele, der er installeret i maskinen, og dermed mindskes risikoen for valget af en forkert reservedel. Disse nye funktioner i portalen myGrimme shop tilbydes først i Tyskland og vil derefter blive udvidet til andre europæiske lande.

rich-media-7
I stedet for at skulle søge gennem reservedelslister, vises der de dele, der er installeret i maskinen.