Danmarks vækst er steget ufortrødent gennem de sidste 10 år, men nu ser festen så småt ud til at være slut, og inden for et til to år vil Danmark såvel som resten af verden blive ramt af en global recession, siger cheføkonom Hans Fink i LMO's seneste nyhedsbrev.

- Vi kigger meget mod USA for at forudsige, hvor den globale økonomi skal hen. Og i USA har vi netop fået de første signaler om en forestående recession, hvilket vi ser ved, at den amerikanske rentekurve er inverteret. Det vil sige, at den 10-årige rente er lavere end den 2-årige rente. Det sker meget sjældent, men hver eneste gang efterfølges inverteringen af en recession. Derfor forventer vi, at vi inden for et til to år vil blive ramt af en global, økonomisk recession, siger cheføkonom hos LMO Hans Fink i LMO's nyhedsbrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som landmand gælder det derfor om at berede sig på en eventuel økonomisk afmatning allerede nu, fortæller Hans Fink.

- Først og fremmest skal man være konkurrencedygtig. Det er den klassiske dyd om, at stramme indtjeningskrav absolut ikke slækkes, når konjunkturerne vender. Derfor er det vigtigt, at man kan producere til en god og relativt lav fremstillingspris, siger Hans Fink.

Dernæst skal man skære skarpt ind på de forretningsområder, som ikke bidrager til bundlinjen.