Abonnementsartikel

Ansøgningsrunden for nye tilsagn til økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer har været præget af tekniske udfordringer med at få åbnet alle tilsagnsskemaer.

- Det bliver desværre ikke muligt at få åbnet alle tilsagnsskemaer på de to ordninger i rimelig tid til, at alle kan nå at søge om tilsagn. Er dit tilsagnsskema ikke åbent for ansøgning senest 16. september, får du derfor dispensation. Dispensationen gælder til 31. oktober, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ansøgningsrunden for nye tilsagn til økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer har været præget af tekniske udfordringer med at få åbnet alle tilsagnsskemaer. Indtil videre har 1.200 søgt om tilsagn til økologisk arealtilskud, mens 1.040 har søgt om tilsagn til pleje af græs- og naturarealer. Cirkaa 1.450 har aktuelt problemer med at åbne deres tilsagnsskema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder stadig med at få åbnet så mange tilsagnsskemaer som muligt, men vi forventer desværre ikke, at vi når at åbne alle tilsagnsskemaer, så alle har rimelig tid til at søge inden fristen 30. september. Derfor vil vi give dispensation til ansøgere, hvis tilsagnsskema ikke er åbnet senest 16. september, skriver styrelsen.

- Får du dispensation, vil du indgå i en evt. prioritering af midler på lige fod med ansøgere, der har kunnet indsende inden 30. september, skriver Landbrugsstyrelsen.

Hvem får dispensation?

Den 16. september lægger styrelsen en liste på hjemmesiden med de sager, hvor skemaet ikke er åbnet. Alle ansøgere, der er på denne liste, vil kunne søge frem til 31. oktober.

- Er du på listen, vil du få direkte besked, når skemaet efterfølgende er klar. Bemærk, at hvis du vil søge tilsagn til både økologisk arealtilskud og pleje af græs, kan du opleve, at det ene skema er åbent, mens det andet ikke er. Du får kun dispensation til det skema, der ikke er åbnet for ansøgning 16. september. Vi sender en nyhed ud, når vi har lagt listen på. Abonnér på vores nyheder til landbruget, hvis du vil være sikker på at få den, skriver Landbrugsstyrelsen.