Abonnementsartikel

Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft A/S øger produktporteføjlen inden for udstyr til præcisionslandbrug.

Marksprøjter og udstyr til placering af flydende gødning bliver mere og mere avancerede, og moderne landmænd har taget GPS og andet udstyr til præcisionslandbrug til sig - f.eks. anvendelsen af tildelingskort, oplever man hos Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft A/S i Sabro, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Naturlig forlængelse

- Vi har de seneste år arbejdet mere og mere med at hjælpe vore kunder med at udnytte mulighederne i det udstyr, de har købt, så som GPS sektionskontrol og variabel dosering eller spotsprøjtning via tildelingskort, både på de Bargam og Knight marksprøjter vi sælger, men også i forbindelse med opgradering af eksisterende sprøjter, såmaskiner og gødningsspredere, udtaler Salgs- og Marketingchef Finn Søndergaard fra Brdr. Toft, og fortsætter;

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Yderligere har vi solgt enkelte manual guidance og autostyringssystemer, så da vi fik muligheden for et nyt agentur på netop sådan noget grej, slog vi til, da det ligger naturligt i forlængelse af det, vi ellers arbejder med til hverdag som Sprøjtespecialist.

Amerikansk producent med europæisk base

Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten's nye agentur er fra amerikanske Raven Industries, der er et firma grundlagt i 1956 med base i Sioux Falls, South Dakota. Raven har mere end 1300 ansatte og er opdelt i tre divisioner, hvoraf Applied Technology (Raven Precision) er den største.

Raven Precision har lavet landbrugselektronik siden 1978 og er førende på flere felter. Raven har en stor markedsandel, både til OEM og gennem forhandlere (eftermarked) i Nord- og Sydamerika, Australien og har efterhånden også godt fat i flere Europæiske lande.

Raven opkøbte i 2014 hollandske SBG og har i dag europæisk hovedkontor i Holland. SBG er en hollandsk Precision Farming specialist grundlagt i 2003 med enorm erfaring i GPS teknologi, ikke mindst autostyring og redskabsstyring til plantemaskiner mv.

Med integrationen af SBG i Raven, er produktprogrammet markant udvidet og indeholder en bred vifte fra kemikalie injection, sprøjtestyring, PWM styring, autostyring til redskabsstyring, som f.eks. GPS styring af radrensere, plantemaskiner, plove og andre maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så på trods af, at Raven er relativ ukendt i Skandinavien, er det et firma med mange års erfaring og en stærk support organisation både globalt og lokalt.

Flere spændende løsninger

Raven Precision tilbyder Smartrax autostyring, både som hydraulisk løsning, el-rat og løsninger til AutoGuide Ready traktorer, skriver Brdr. Toft i pressemeddelelsen. Derudover som nævnt en række løsninger til redskabsstyring af plantemaskiner, såmaskiner, rækkerensere og lignende. Også plovstyring er på programmet.

På sprøjtesiden har Raven i mange år været kendt for deres pumper til direkte kemikalie injektion, der nu findes i en ISObus version.

- Raven's stempelpumpe har en høj præcision som ingen anden, og har god indbygget overvågning og et lavt behov for kalibrering, understreger Finn Søndergaard.

- Jeg tror roligt, vi kan sige, at Raven laver markedets bedste kemikalieinjection.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For nogle år siden introducerede Raven Hawkeye PWM. Hawkeye er et system, der pulserer væsken på dysenivau, og derigennem styres væskemængden ved et fast sprøjtetryk. Det giver ens dråbestørrelse, trods variabel dosering, og det giver mulighed for sektionskontrol på enkeltdyseniveau, variabel dosering og kurvekontrol. PWM har været på det amerikanske marked i en del år, og er nu også ved at finde indpas i bl.a. England, hvor flere lokale sprøjteproducenter tilbyder løsningen fabriksmonteret.

ISObus terminaler med fjernsupport

Raven har lanceret to nye touch terminaler på hhv. 7 og 12". CRx terminalerne er som standard med ISObus, og kan køre både GPS sektionskontrol, variabel dosering foruden autostyring.

CRx terminalerne kan håndtere op til 5 enheder, f.eks. injection pumper, eller såmaskine og gødning.

Raven CRx terminalerne har indbygget mulighed for fjernsupport, enten via hotspot på en mobiltelefon, hvis der ikke anvendes RTK, eller via Slingshot modem, når dette forefindes.

Funktionen kan også bruges til opdatering og filoverførsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til CRx terminalerne findes en række interface løsninger, således, at man relativt prisgunstigt kan lave GPS sektionskontrol på eksisterende sprøjte- og gødningsspredere computere.

- Med et interface og en CR7 terminal kan vi i flere tilfælde lave manuel guidance og GPS sektionskontrol på en sprøjte for under kr. 25.000,-, siger Finn Søndergaard.

Brdr. Toft har allerede leveret de første løsninger både autostyring og ISObus terminaler til redskaber med GPS sektionskontrol.