Abonnementsartikel

Syngentas hybrid vinterbyg sorter Toreroo, SY Galileoo og Jettoo topper igen år i de officielle vinterbyg forsøg i Danmark. I landsforsøgene har hybridbyg sorter givet 670 kg ekstra i forhold til sorten Valerie, som er den sort med størst fremavls areal i Danmark.

- Det er helt i tråd med, hvad vi hører ude fra landmændene, at hybrid sorterne klarer sig godt, fortæller Carsten Lundsteen fra Syngenta i en pressemeddelelse.

Her fortæller mange hybrid-vinterbyg avlere, at de har høstet mere end 9 tons/ha af sorterne SY Galileoo, Jettoo og Belfry. Andre fortæller, at de har høstet to tons mere, end de nogensinde tidligere har høstet i vinterbyg. Dertil kommer en hurtig og nem høst med pæne store kerner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hybridbyg sorterne er kendetegnet ved meget stabile udbytter og at de sjældent skuffer. For eksempel har sorterne Jettoo, SY Galileoo og Toreroo ligget i toppen af landsforsøgene i de sidste år.

- Vi ser ofte nye sorter stikke næsen frem, i et enkelt års landsforsøg, hvorefter de falder helt igennem i det efterfølgende år. Dette sker ikke for hybrid-sorterne fra Syngenta. Dette giver landmændene en sikkerhed for, at udbytterne ligger helt i top, år efter år, og at de derfor ikke kommer til at tage det forkerte sortsvalg, fortæller Carsten Lundsteen.

- Efterspørgelsen efter pågældende hybrid-vinterbyg sorter er netop nu stor fra vores nabolande. Vi vil derfor kraftigt anbefale danske landmænd til at bestille hybrid udsæd nu, hvis man ønsker at dyrke en højtydende vinterbyg sort til kommende sæson. Her er der mulighed for et stort ekstra netto-udbytte, der mere end rigeligt betaler for de ekstra udgifter til udsæden. slutter Carsten Lundsteen.