Abonnementsartikel

Ytteborg Cup - vinterbyg er en konkurrence, hvor syv hold dyster om det højeste udbytte.

En varm og bekvem jord i september dannede ramme om Ytteborg Cup, vinterbyg. Cup'en er en forsættelse af tidligere lignende konkurrencer, som har Agro har fulgt, nemlig Foderbyg Cup og Vinterhvede Cup. Og nu handler det så om vinterbyg, som i dette års Cup kom rigtig godt fra start.

- Allerede efter 48 timer var der 1,5 centimeter lange spirer, og seks dage efter var byggen oppe. Her skal vi tænke på, at jord- og lufttemperaturen har været højere i år end sidste år. Og det er ikke kun på den hurtige fremspiring, vi har set, at der har været gang i den - det er også i antallet af sideskud, fortæller Peter Frøjk, forsøgsleder på Ytteborg.

I år har Ytteborg udlagt sensoren "Tinytag", så de kan følge temperaturen i jorden. Sensoren koster omkring 1.000 kroner, oplyser Peter Frøjk.

I dette års Cup har jeg fået muligheden for selv at stille et hold. Det sker i samarbejde med Dannie Feldbak, og vi ser begge to frem til at se, hvorledes vores valg og strategi vil klare sig i forhold til de øvrige hold.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Agro, der udkommer fredag den 11. november kan du læse hele artiklen og mere om hvem de forskellige hold er, deres valg af sort og se forskellige udførte behandlinger i dette efterår indtil videre.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.