Lyt til artiklen:

Mariesminde er ikke bekymrede for høsten

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

På Mariesminde i Jebjerg på Salling har de høstet en vinterbyg til fremavl, og er fortrøstningsfulde for årets høst.

- Det gik okay. Der var lidt udfordringer med den nye tærsker, noget der ikke var lavet rigtigt. Så den måtte til service. Heldigvis havde vi et par gode naboer og en ekstra mejetærsker, fortæller Kristian Østergaard, der med egne ord er den lykkelige ejer af Mariesminde på Salling om den vinterbyghøst. der blev klaret i weekenden.

34 hektar var sat for skærebordet, og der er tale om en hybrid til fremavl, hvorfor Kristian Østergaard heller ikke havde sat næsen op efter rekordudbytter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ville gerne høste 7,5 ton, men vi har kun høstet 6,5 ton, altså et ton under. Det kunne have været bedre, konstaterer han.

Han fortæller at der er tale om både han- og hun-planter, og at hanplanterne var klar, mens hunplanterne på et tidspunkt lader til at have stoppet med at fylde kerner.

rich-media-2
Det er de grønne fra Claas, der er favoritterne på Mariesminde Foto: Mariesminde

- Men det er stadigvæk fornuftigt, og vi er ikke bekymrede for resten af høsten. Det tegner stadig rigtig godt, siger Kristian Østergaard.

Vinterbyggen så ellers ud af mere, og den har også givet masser af halm. Men sådan kan det snyde, når der er sat kerner på alle planer, men hun-planterne ikke har fyldt dem.

Svingende men tilfredsstillende vinterbyg på Jakobsgård

Se også:

Svingende men tilfredsstillende vinterbyg på Jakobsgård

rich-media-4
Det så ud af mere, men sådan er det. Foto: Mariesminde

Med de 34 hektar med vinterbyg til fremavl i hus har de på Mariesminde stadig en lang høst foran sig, idet de skal over i alt 1100 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bor heldigt og har god jord. Dermed ikke sagt, at der ikke er steder med lidt tørkeskader, for det er der. Men slet ikke noget alarmerende, siger Kristian Østergaard, der tilføjer at de netop er startet med at skårlægge frøgræsset.

- Og det ser godt ud, konstaterer han.

rich-media-6
De er fortrøstningsfulde for høsten på Salling. Foto: Mariesminde
Blandet høstbillede på Vestsjælland

Se også:

Blandet høstbillede på Vestsjælland