Lyt til artiklen:

Syngentas majssort topper landsforsøg for tredje år i træk

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Hos Syngenta er der stor glæde over de nye majsresultater fra landsforsøgene, hvor sorten Benco for tredje år i træk er i top, det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Blandt andet det høje NEL20 udbytte, den stabilitet som sorten viser over meget forskellige vækstsæsoner, og at den kan dyrkes på forskellige lokaliteter og stadig opnå højt udbytte vækker glæde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Siden måleparameteret - afgrødeenheder (NEL20) per hektar - blev introduceret i 2007, er det kun Benco, der har formået at præstere det højeste udbytte tre år i træk, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager ved Syngenta Nordics, og tilføjer:

- Benco viser et udbytte og en kvalitetsstabilitet ud over det sædvanlige gennem tre meget forskellige vækstsæsoner, som vi har oplevet.

rich-media-2
De højestydende sorter i landsforsøgene over tre år, hvor sorten Benco topper.

Majs til helsæd

Andelen af majs har i mange år været stigende i køernes foderration, og derved spiller majsensilagen en stor rolle i bedrifternes mælkeproduktion og samlede økonomi.

Kvalitetsparametrene NEL20, FK NDF og stivelsesprocent eller balancen heraf, er parametre, som sikrer foderkvaliteten, ædelyst og mælkeydelse i landets malkekvægsbesætninger.

Her viser resultaterne af landsforsøgene, at Syngentas sorter Benco, Sy Silverbull og Sy Larson klarer sig rigtig godt.

rich-media-4
Sorter med bedste fordøjelighed (FK NDF) i landsforsøgene over tre år