Abonnementsartikel

Skamstrup Maskinstation får til sæson 2020 leveret otte nye Case IH-traktorer i mellemklasse segmentet.

Samlet set rykker der over 2.000 hestekræfter i mellemklasse segmentet ind hos Skamstrup Maskinstation i begyndelsen af sæson 2020, da den midtjyske maskinstation har investeret i otte nye Case IH-traktorer.

- Der er tale om otte nye Case IH Puma 240 CVX, fortæller Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation, som får traktorerne leveret fra Case IH-forretningen i Ribe, Brdr. Holst Sørensen A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Genvalg til Case IH

Der er tale om et genvalg til Case IH, da maskinstationen blandt andet skal have fire Case IH Puma 225 CVX i bytte på de nye Puma-traktorer, samt et par ældre Maxxum-traktorer og en større knækstyret Case IH Steiger 325.

- I 2012 fik vi leveret fire Puma 225 CVX og de har efterhånden kørt mellem 6.500 og 8.000 timer, og da de nu både står til at skal have nye dæk og vi ønsker at opgraderer GPS-delen, så endte det faktisk med en bytte handlen til nye traktorer, fortæller Torben Kamp.

Han fortæller, at de nu ældre Puma 225'er har gjort det rigtig godt på maskinstationen, og der er tale om en god alsidig traktor i Puma-modellerne, som passer godt ind på maskinstationen.

- De kan både kører fra om sommeren med tre akslede vogne, de kan rive græs, skårlægge, så korn og så majs samt rense majs, fortæller Torben Kamp og hentyder til at én af 225'erne har kørt med et seks meter discsåsæt og klaret opgaven ganske tilfredsstillende.

To terminaler

Mens én af traktorerne bliver leveret med front-PTO, bliver de alle leveret med luftbremser samt ekstre udtag til luftpistol. de bliver også leveret med vendbare kølevingere samt motorbremse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desuden bliver der monteret to AFS 700-terminaler i traktorerne, for vi vil i fremtiden satse på Isobus-løsninger til vores reskaber og dermed også opgradere vores autostyring, fortæller Torben Kamp.

Det betyder blandt andet, at traktorerne er låst op til sektionskontrol og gradueret gødningstildeling.

På Skamstrup Maskinstation råder man også over flere Fendt-traktorerne, og angående autostyringdelen, så fortæller Torben, at man får Fendt-traktorerne leveret med Trimble autostyring, og dermed er indmaden i både Fendt og Case IH-traktorernes autostyring ens.