Abonnementsartikel

Bent Terps Fond uddeler 10 legater til unge landmænd under uddannelse.

10 unge fik 3. juli en god nyhed: de har nemlig alle fået et uddannelseslegat fra Bent Terps Fond. Fonden deler hvert år penge ud til unge, der er i gang med en uddannelse inden for landbruget, og i år blev ikke mindre end 100.000 kr. delt ud til unge, der er i gang med en uddannelse inden for landbruget, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Bent Terps Fond giver økonomisk støtte til unge, der vil uddanne sig inden for landbruget, og fonden oplever hvert år stigende interesse fra unge, der for eksempel søger et legat til at rejse til udlandet som en del af deres uddannelse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en fornøjelse at modtage så mange ansøgninger fra unge, der tror på landbruget og som er ambitiøse, ikke bare på deres egne vegne, men på hele erhvervets vegne. Det er de unge, der skal være med til at bringe dansk landbrug ind i fremtiden og udvikle erhvervet og det er en fornøjelse at kunne hjælpe dem lidt på vejen, siger Svend Erik Eriksen, der er formand for fondsbestyrelsen. Han fortsætter:

- Det er flot og fremsynet af Bent Terp, at han betænkte de unge i landbruget og et legat er en anerkendelse og et stort skulderklap.

Sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer har han gennemgået og udvalgt de unge, der skulle have en håndsrækning fra fonden. Bestyrelsen har været glade for, at de har fået mulighed for at dele midlerne ud og betænke de unge i erhvervet.

Legatmodtager

Linda Egholm Nielsen er én af modtagerne af et legat fra Bent Terps Fond, hun er lige netop blevet færdig med første hovedforløb på landbrugsskolen i Høng, hvor hun specialiserer sig i kvæg:

- Jeg er rigtig glad og stolt over at have fået et legat fra fonden. Lige nu er jeg i praktik hos en økologisk mælkeproducent, men når jeg til januar skal tilbage på landbrugsskolen i Høng, så skal pengene bruges på bøger og noget af alt det andet vi bruger i undervisningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De unge studerende er alle i gang med en uddannelse inden for landbrugserhvervet for eksempel som landmand, agronom eller driftsledere. Traditionen tro fik modtagerne besked den 3. juli 2019, som er årsdagen for Bent Terps fødselsdag.

Fonden har til formål at yde økonomisk hjælp til uddannelse af unge med interesse inden for landbruget, og som fortrinsvis bor i eller har boet i Holbæk Kommune. Der ydes legater til for eksempel skoleophold i ind- og udland. Der er ansøgningsfrist primo juni måned. Ansøgningen skal sendes til VKST. 2020 er det sidste år, hvor fonden deler midler ud.