Abonnementsartikel

Flere danske fødevarevirksomheder har modtaget et trusselsbrev med ukendt pulver.

Sagen med trusselsbreve begyndte i Italien, hvor flere fødevarevirksomheder modtog breve, skriver tv2.dk. Rigspolitiet har bekræftet overfor TV 2, at det samme er sket for flere danske fødevareproducenter.

Der er sendt mindst 10 trusselsbreve fra Belgien til en række europæiske virksomheder. Truslerne lød på, at virksomheden vil få sine produkter forgiftet i supermarkeder, hvis ikke der overføres 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoins til en konto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en meget kedelig sag, vi har med at gøre her. Derfor ser både politiet og andre myndigheder meget alvorligt på de her anmeldelser, siger politinspektør i Rigspolitiet, Uffe Stormly, til TV 2, og fortsætter;

- Jeg kan oplyse, at vi efterforsker meget intenst på at få afdækket de her gerningsmænd. Det gør vi både nationalt og internationalt i Europa, siger han

Ifølge tv2.dk kan politiet af hensyn til efterforskningen ikke oplyse, hvilke danske virksomheder, der er tale om.

Fødevarestyrelsen står for fødevaresikkerheden i Danmark, og er derfor vidende om sagen:

- Når nogen truer fødevaresikkerheden, tager vi det alvorligt. Men det er værd at understrege, at der ikke er nogle, der har forurenet mad i Danmark, så man skal ikke være bekymret som forbruger lige nu og her, siger Nikolas Hove, der er Beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge tv2.dk kalder han sagen "en politisag og en trussel mod nogle relativt store virksomheder".