Abonnementsartikel

Fire økologiske gårde oplevede søndag demonstrationer mod deres bedrift fra Vegan Change.

De protesterende demonstranter stod langs vejkanten med deres skilte ved fire gårde rundt i landet. På skiltene kunne gæsterne til økodagen læse budskaber som: Mælk kommer fra sørgende mødre. Lad os gentænke vores forhold til dyr.

I ugerne op til økodagen havde organisationen Vegan Change varslet og indkaldt til demonstrationer mod fire økologiske gårde. Birgitte Nygaard, projektleder ved Økologiske Landsforening, fortæller, at veganerne mødt op på de varslede lokaliteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hele dagen forløb stille og roligt. Veganerne dukkede op, de steder, vi havde forventet. De blev på offentlig vej med deres bannere og skilte, og forsøgte at komme i kontakt med gæsterne til økodagen med deres budskaber, fortæller projektlederen.

Hun fortæller også, at flere landmænd inviterede veganerne indenfor i staldene for at se, hvordan køerne har, men den invitation tog veganerne ikke imod.

Økologisk Landsforening er nu i gang med at få et overblik over dagen og antallet af demonstranter.

- Vi har selvfølgelig fulgt udviklingen af tilmeldte og interesserede på Facebook, men som vi kan se nu, kom er ikke helt så mange, som varslet. Vi har kun landmænd, som melder glade tilbage, at det har været en god og positiv dag, fortæller Birgitte Nygaard.