Abonnementsartikel

Jyske Markets: Eksporten af svinekød overraskede i går positivt med en massiv fremgang i forhold til ugen tidligere. Sidste uges eksport endte lige over 90.000 tons, og det skal ses i forhold til ugen inden, hvor man eksporterede 11.000 tons.

Af de 90.000 tons stod kineserne for import af godt 77.000 tons. Endnu en konsekvens af den svineinfluenza som har ramt landet, og taget en stor del af den af den indenlandske produktion ud af markedet. Den amerikanske svinenotering endte også med at stige i overkanten af en procent, dog efter at være steget med cirka tre procent omkring markedets åbning. Der spekuleres nu på om den øgede eksport af amerikansk svinekød kan medføre en op blusning af det indenlandske forbrug af soja.

Oveni de skuffende eksporttal fra USA kom i går også to produktions-opjusteringer fra henholdsvis Argentina og Brasilien. Den argentinske råvarebørs hævede forventningen til sojabønneproduktionen så den kom på linje med USDAs forventninger på baggrund af en lidt længere sæson en normalt, mens CONAB hævede forventningerne til den Brasilianske majsproduktion 1.2 millioner tons til en samlet produktion på 94 millioner tons.