Abonnementsartikel

Flere dropper landbrugsjorden til fordel for solceller.

Det er ikke længere korn, der kan findes på markerne rundt omkring Lercenborg Gods i Kalundborg - det er nu solceller, skriver dr.dk.

På godset er 80 hektar blevet fyldt med 250.000 solpaneler, der skal være med til at sikre en stabil indtægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man driver et landbrug, er det vigtigt at sprede sine udfordringer. Nu havde vi den tørreste sommer sidste år, som vi sandelig godt kunne mærke på landbruget. Til gengæld havde vi også rigtig meget sol, siger grev Christian Lerche-Lerchenborg, der har lejet markerne ud til solceller de næste 30 år.

Ifølge dr.dk vurderer Landbrug & Fødevarer, at tæt ved 1.000 hektar jord i dag er fyldt med solcelleanlæg, og der er nye kæmpeanlæg på vej.

På Lercenborg producerer man i dag strøm nok til at forsyne 15.000 husstande. Da parken blev etableret i 2015, var det den største i Skandinavien, men den er siden blevet overhalet. Og det er en god udvikling, mener grev Christian Lerche-Lerchenborg.

- Jeg tror, der kommer flere solcelleparker, og jeg synes, det er en god idé. Vi er nødt til at have vores energiforsyning fra forskellige kilder. Solen kan jo godt skinne herovre, mens der er vindstille ved havvindmøllerne på Horns Rev og omvendt, siger han.