Listen af udstillere er land på Agromek. Det ved de fleste, og det er et godt sted at møde nye, potentielle kunder. Men der er et men.

- Det er svært at måle ,hvad Agromek betyder for bundlinjen, siger Tonny Højgaard, der er ejer af og salgsdirektør i Højgaards.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nok er Agromek et godt sted at møde kunderne, men det er så langtfra altid, at et salg går igennem. Men alligevel vurderer han, at det at have en stand på messen er en gevinst.

- Vi møder mange potentielle kunder. Vi kan vise dem vores produkter og få en god snak. Men mange gange sker et salg først efter messen, siger han.

Men det er ikke kun kunder, de mange firmaer er på messen for at møde. Mange firmaer sender nemlig flere fra ledelsen af sted, ikke kun ?gulvpersonale? til almindeligt salg. Det betyder, at der er mulighed for at få forhandlingsretten til et eller flere nye produkter for visse forhandlere.

- Det er klart, at vi også er her til den del. Det giver et større netværk, siger Tonny Højgaard.

Nye produkter tager tid at indfase

Ifølge Tonny Højgaard er det normalt ikke altid så nemt at præsentere nye produkter. Typisk er landmænd ?velovervejede og lidt konservative?. Mange landmænd venter typisk med at investere, indtil en konsulent eller naboen kan sige god for det. Og det kan let tage flere år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er uden tvivl ikke dumt at vente. Men her på Agromek har vi derfor bedre mulighed for at vise potentielle kunder nye produkter, som endnu ikke har været i salg i flere år.

Han peger mod et par af sine egne ?nye skud?. Herunder viser han en bagkant til sengebåse til malkekøer. Bagkanten er lavet af solid naturgummi, så den ikke bliver fladmast og ikke skader koen. Derudover holder den koen på plads, så yveret holdes tørt i båsen.

Højgaards beskæftiger i alt 14 mand, hvoraf tre er med på Agromek.