Med et nyt trækhjul kan Big Dutchmans DryRapid tørfodringsanlæg nu trække en foderstreng op til 500 meter.

- Det unikke er trækhjulet i trækstationen, som nu er lavet af et fjedrende materiale, som giver en forbedret kraftoverførsel. Det sker gennem fleksible medbringere, der tilpasser sig kraften på brikkerne af kæden. Foderkædens brikker er ligeledes udført i et stærkere materiale, og kan overføre de ekstra kræfter, der opstår ved længere anlæg, forklarer Anders Gerhardt-Hansen,

Artiklen fortsætter efter annoncen

produktchef hos Big Dutchman.

I forbindelse med udviklingen har man med succes testet anlægget til en længde på helt op til 650 meter, og tør derfor garantere trækkapacitet på de 500 meter.

Slut med repeater

Stadig større og længere stalde har tidligere givet udfordringer, som det nye anlæg skal løse.

- Der er lang vej fra foderladen og til de forskellige staldafsnit. Tidligere har man efter 300 meter været nødt til enten at bruge en form for repeaterstation, eller også at fylde over i et nyt anlæg, som så kører yderligere 300 meter, den begrænsning er nu væk, fremhæver Anders Gerhardt-Hansen.

På både servicedelen og økonomien er der noget at hente, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du slipper for en ekstra trækstation og for overfylding fra det ene anlæg til det andet. Med vores anlæg kan man lave et længere anlæg til nogenlunde samme pris pr. meter, som man gør i dag og med de nye materialer undgår man at anlægget rykker noget i stykker, fordi kraftoverførslen er så meget bedre, pointerer Anders Gerhardt-Hansen.