Henover forår og sommer har landmænd, kornhandlere og udenlandske malterier fulgt maltbyggens vækst på markerne og været spændte på, hvordan tørken ville indvirke på udbytter og kvaliteter. Den store interesse fra udlandet for dansk maltbyg er afstedkommet af den meget store betydning dansk maltbyg har på verdensmarkedet.

Det skriver BMG i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden høst har BMG udtaget rigtig mange prøver af maltbygpartier hos landmænd over hele landet. Maltbyggen er generelt høstet rigtig tør. Øvrige parametre som sortering og rumvægt ligger superflot. Spirehvilen er allerede ophævet (1-2 måneder før normalt). De første spireprøver viser at spireprocenten er helt i top. Til gengæld er proteinindholdet meget svingende, lige fra normalt niveau til et højt niveau der gør byggen uegnet til maltproduktion.

- Vi har haft ekstra meget dialog med malterierne i år, fortæller Jens Møller, medindehaver af BMG. Vi har arbejdet stenhårdt for få hævet max grænsen for proteinindholdet og er lykkedes med det. Vi er glade for at BMG kan bidrage til, at så mange landmænd som muligt kan få godkendt deres byg til maltproduktion.

- Afsætning af maltbyg høsten har stor vigtighed for vores landmandskunder. Maltbyggen kan i øjeblikket afsættes til en pæn merpris. Derudover er en god kvalitet med til at fastholde og udbygge den stærke position dansk maltbyg har på verdensmarkedet, afslutter Jens Møller.

BMG A/S blev grundlagt i 2004 af ejerne Søren Blach og Jens Møller og har hovedkontor i Randers. BMG er en grovvarevirksomhed, der handler direkte med danske landmænd.