Lyt til artiklen:

Svinenotering uændret: Inflation skaber usikkerhed

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Danish Crown meddeler, at slagtesvinenoteringen for uge 21 er uændret på 11,10 kroner pr. kilo.

Slagtesvinenoteringen er for næste uge uændret på 11,10 kroner pr. kilo.

Det skriver Danish Crown.

I sin markedsberetning skriver Danish Crown, at det europæiske marked for fersk grisekød står stadig i vadestedet. Der mangler impulser, som kan flytte priserne yderligere op.

- Den tårnhøje inflation skaber usikkerhed over alt. Forbrugerne er afventende, og det forplanter sig til detailhandlen og forarbejdningsindustrien, hvor alle lige nu opererer med en meget kort horisont. På den positive side er antallet af grise i Europa relativt lavt. Derfor skal der ikke skal ske ret meget i markedet, før det flytter sig, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efterspørgslen på skinker er stigende, og samtidig er afsætningen af bacon, kamme og brystflæsk stabil. Salget af forender, bove og nakker kunne være bedre, og det er specielt her, priserne hurtigt kan flytte sig.

- Det vil blive meget afgørende, hvor god grillsæsonen bliver i det nordlige Europa hen over sommeren. Indtil nu har den ikke været prangende, men om det skyldes vejret eller et lavt forbrug er uklart. I vores øjne er det formentlig en kombination. Der er ingen tvivl om, at et godt sommersalg af pølser, koteletter og andre grillartikler kan flytte markedet, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der en stabil eksport til Japan, Australien, USA og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende.