Lyt til artiklen:

Svinenoteringen stiger igen med 30 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

For anden uge i streg hæver Danish Crown svinenoteringen med 30 øre.

I sidste uge hævede Danish Crown svinenoteringen med 30 øre, og nu stiger noteringen til uge 34 igen med samme beløb.

Det meddeler Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed lyder prisen på 12,10 kroner per kilo.

I sin markedsberetning skriver slagteriet, at kombinationen af et faldende antal slagtninger i Europa og en stigning i eksporten ud kontinentet har langt om længe skubbet til balancen i markedet, hvor efterspørgslen er bedre end længe.

- Vi oplever en grad af ketchupeffekt efter et forår og en sommer, hvor efterspørgslen ikke var på et niveau til at flytte priserne. Lige nu spiller det ind, at vi har haft en lang periode med varmt vejr i Europa, som har presset antallet af slagteklare grise. Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, at markedet er vendt, men vi er et meget bedre sted, end vi har været på noget tidspunkt de seneste år, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Markedet for fersk kød i Europa er drevet af et godt salg til forædlingsindustrien, mens salget af til af ferske varer til detailhandlen stadig kan blive bedre. De frosne varer afsættes lige nu bredt med et godt salg i både Europa og Asien.

- Det helt afgørende for stemningsskiftet er det løft, vi har set i eksporten ud af Europa. Det store samtaleemne alle steder er faldet i den europæiske produktion af grisekød. Derfor er der en del af aktørerne, der nu har fokus på at sikre sig adgang til råvarer fremadrettet, og som et land med en stor eksport er det meget positivt, fortæller Mads Stougaard.