Abonnementsartikel

Samson Agrolize kan inden udgangen af 2018 tage både nyt værksted og brugthal i brug.

Der udvides for øjeblikket hos Samson Agro i Viborg. Både produktionen hos Samson Agro udvider med en hal til produktionslager på 2.250 kvadratmeter, og Samson Agrolize udvider med en tilsvarende hal på 2.250 kvadratmeter til brugte maskiner.

Der er allerede holdt rejsegilde på de to identiske bygninger, og taget er i disse dage ved at blive lagt på. Men gravemaskinerne har endnu ikke forladt pladsen hos Samson i Viborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi havde planer om et byggeri med værksted, showroom og brugt-center allerede fra begyndelsen, men vi udsatte byggeriet, for først at finde fodfæste i markedet.

- Henrik Kirketerp Møller, direktør hos Samson Agrolize.

Samson Agrolize udvider nemlig også med et værksted på 1.250 kvadratmeter.

- Vi havde planer om et byggeri med værksted, showroom og brugt-center allerede fra begyndelsen, men vi udsatte byggeriet, for først at finde fodfæste i markedet, fortæller Henrik Kirketerp-Møller, direktør i Samson Agrolize.

Siden Samson Agrolize blev grundlagt har man solgt over 125 nye enheder, også er der også kommet godt gang i eksportsalget.

- Samtidigt med, at vi har godt gang i salget hos Samson Agrolize, så stiger interessen også for Samson Agros produkter i udlandet, hvor specielt Tyskland aftager en større og større del af eksporten. Det betyder også, at der ikke længere er plads til Samson Agrolize hos Samson Agro, hvor vi indtil nu har 'lånt' plads på fabrikken hos Samson Agro

Artiklen fortsætter efter annoncen

God synergieffekt

Ved grundlæggelsen af Samson Agrolize havde man planer om at bygge 5.000 kvadratmeter showroom, værksted og brugt-center i én bygning, som også skulle lægge i forbindelsen med fabrikken.

- Vi besluttede os for at vente med denne del, da vi ønskede først at finde fodfæste i markedet, og den midlertidige løsning, hvor vi lånte en del af Samson Agro værkstedsfaciliteter, vidste sig faktisk at være ret god, fortæller Henrik Kirketerp, som sammen med resten af Samson Agrolize nu er placeret i Samson Agros kontorer og værksted.

- Vi har pludselig dagligt fået kunder i huset hos Samson Agro, og det er faktisk ret sundt. Rent administrationsmæssigt er jeg glad for, at vi sidder sammen med Samson Agrolize, og det er fint, at vi lige lære det nye koncept at kende, inden vi får 'egne vinger' og flytter over i et byggeri for os selv.

Henrik Kirketerp fortæller, at man dermed lader adminstrationen forblive sammen med Samson Agro indtilvidere

- Indtil videre mangler vi mere et stort brugt-center og et værksted, end vi mangler kontorfaciliteter og showroom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyst til brugt

Et argument for at bygge et indendørs brugt-lager skyldes også de brugte maskiners fremtræden.

- En investering i eksempelvis en brugt gyllevogn skal mindst tages lige så seriøst, som investeringen i en ny gyllevogn, og derfor skal man også have lyst til at købe brugt, og det får man bedst, hvis den står indendørs, og tager sig ud fra sin pæneste side, påpeger Henrik Kirketerp-Møller.

- Vi vil være bedst til brugt-salg af gyllevogne, og det bliver vi kun, hvis vi har maskinerne stående indendørs.