Abonnementsartikel

På Græsland 18, som afholdes i morgen, onsdag den 6. juni 2018, vil forskellige kørselsstrategier i kløvergræsset blandt andet blive gennemgået.

De sidste maskiner er netop nu ved at finde på plads på Græsland 18, som afholdes i morgen, onsdag den 6. juni fra 10 til 20 med gratis entre for alle interesserede.

Foruden en stor udstilling vil Græsland 18 også består af en kørende demonstration med græsmaskiner fra skårlægning til ilægning i stakken.

På udstillingsarealet vil der blive et område, som specielt er målrettet kørsels-strategi i kløvergræsset med fokus på tre forskellige systemer: CTF, tilpasset CTF samt dogwalk.

Henning Sjørslev Lyngvig, som er agrokonsulent hos Danske Maskinstationer & Entreprenører, er medarrangører af Græsland 18, og han stiller spørgsmålet på Græsland 18, hvordan kørsel-strategien skal være i kløvergræsset:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Spørgsmålet er, om vi skal holde trafikken i faste kørespor, eller om vi skal fordele kørselspåvirk-ningen over en større flade ved at anvende meget brede dæk, og ved at hjulene på gyllekøretøjet kører forskudt, så dækkene ikke rammer samme spor - også kaldet dog-walk.

- Grunden til at det er særligt vigtigt at fokusere på at minimere køreskaden i slætgræs, er primært to forhold. For et første er der 4-5 arbejdsgange pr. slæt, og disse arbejdsgange gentages i 4-5 slæt gennem dyrkningsåret. Vi taler altså om mellem 16 og 25 overkørsler af kløvergræsmarken, fortæller Henning Sjørslev Lyngvig, som ser frem til at se på tre forskellige strategier på Græsland 18.