Arrangørerne af Græsland 18 har svært med at få armene ned oven på arrangementet, som løb af stablen onsdag den 6. juni 2018 fra 10 til 20.

- Med 4.500 besøgende, kom der mange flere end vi turde håbe på, lyder det fra arrangørerne af Græsland 18, som består af Danske Maskinstationer & Entreprenører, DLF, Elmegaarden i Frederiks samt Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af dagen var der på den 50 hektar store mark både udstilling samt kørende demonstration af teknik til bjergning af kløvergræs. I den kørende demonstration blev der vist 74 kørende enheder med maskineri fra skårlægning til indlægning af kløvergræsset i stak.

På udstillerarealet kunne man foruden de kørende enheder også finde maskiner til udbringning af gylle på kløvergræsmarkerne, samt maskinerne til etablering af kløvergræsmarkerne, som eksempelvis såmaskiner.

Dagen var bygget op med kørende demonstration to dage - om formiddagen og eftermiddag/aften, og imellem tiden var alle maskinerne at finde på udstillerarealet.

- Dette koncept var bestemt ikke dumt, da det betød, at de besøgende kom hele vejen rundt, fortæller arrangørerne fra Græsland 18, som også kan berette, at flere udstillere har fået mange konkrete forespørgseler, som der skal følges op på efter Græsland 18.

Græsland fandt for første gang sted i 2014 i lidt en anden udgave, og om arrangmentet vil blive gentaget om fire år, er endnu ikke afklaret. Men med den store opbakning, og efterfølgende positive stemning omkring arrangmentet, er sandsynligheden stor for at der igen i 2022 vil være Græsland på markerne hos Elmegaarden i Frederiks.