Abonnementsartikel

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) stiller på Græsland 18 med ikke færre end 11 maskinsæt, hvoraf flere er nyheder, som får debut på dansk græs

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) griber i den grad muligheden for at få luftet maskiner på Græsland 18 med 11 maskinsæt på græsset ved Elmegården. Det er den største demonstration af græsmaskiner fra MI på en enkelt dag i Danmark med to maskiner inden for hvert område til håndtering af græsset med alt fra skivehøstere til frakørselsvogne.

- Vi fik en rigtig god respons på Græsland i 2014, hvor vi fik mødt og startet en dialog med mange landmænd og maskinstationer. Derfor kommer vi i år med endnu flere maskiner, der viser vores bredde. Alle, der kommer på græsland 2018, får noget ud af at se vores maskiner, forventer Robert Vemmelund, produktchef i MI.

Fire produktspecialister og sælgere fra MI deltager på dagen, samt to produktspecialister fra Kuhn i Frankrig, mens der i cockpittet sidder erfarne piloter.

- Det er erfarne landmænd og maskinstationsfolk, som kommer til at køre på dagen. De kender maskinerne fra daglig brug. Det betyder, at du som besøgende også kan spørge piloter, udover os fra MI, om hvordan maskinerne præsterer, fremhæver Robert Vemmelund, som ser frem til at præsentere en række nyheder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nyheder på græsset

Udover en række velkendte maskiner fra Kuhn, er der flere nyheder. Blandt andet en presser som på Agritechnica vandt prisen som "Machine of the Year 2018".

- Det er den nye Kuhn FBP 3135 presser med integreret indpakker, som nu kører sin første demo i Danmark. Maskinen er helt unik, og kan fås med filmruller, som den binder med, i stedet for net. Den bruger to filmruller med en bredde på 75 cm, og det giver store fordele. Rullerne er nemmere at håndtere for piloten, den bruger mindre plast ved indpakningen, og man kan nøjes med filmruller i standardstørrelse, som man forvejen anvender til indpakkeren, forklarer Christian Korsholm, salgskonsulent hos MI.

En anden nyhed er den fuldhydrauliske pick-up rive Merge Maxx 950, ligeledes fra Kuhn.

- Merge Maxx 950 kan overordnet set være med til både at løfte foderkvaliteten og give bedre driftsøkonomi. Maskinen rummer en nyudviklet pickup, som løfter græsset fra marken med det samme. Resultatet er minimal forurening og en fleksibel placering af skåret med to flytbare enheder. Det sikrer en højere foderværdi for landmanden, men også en fordel for snitter-chaufføren, fordi et godt og et luftigt skår kan øge fremkørselshastigheden med 2-3 km i timen, forventer Robert Vemmelund.

Hele kæden

Det samlede demo-set-up fra MI bliver to trippelsæt fra Kuhn - en skivehøster og en skårlægger, én med og én uden crimper. Hertil en liftmonteret samt en bugseret vender, en 4-rotors fuldhydraulisk rive, en pick-up rive, to rundballepressere med integreret indpakkere - én med fastkammer og én med variabel kammer samt en portalindpakker med Autoload. Sidst, men ikke mindst fremvises også to typer vogne - en afskubbervogn og en båndvogn.

- Maskinerne er i dag blevet så komplekse, at de fleste allerhelst vil se maskinen på egen jord og næstbedst på en dag som Græsland.

- Her kommer man til at opleve, hvordan maskinerne kører hen over marken. Producenten Kuhn har selvfølgelig fokus på effektivitet og kapacitet, men der er også fokus på, hvordan maskinen håndtere det materiale, den har med at gøre, fortæller Christian Korsholm.

Det mener han ofte kan overses i en almindelig sammenligning i en brochure. På en demonstration som Græsland bliver det muligt at gå mere i dybden.

- Når maskinen har kørt en tur, kan vi få den dybere snak med interesserede. Tag nu bare Kuhn FC 10030 skårlægger med crimper som eksempel. Crimperen har mange unikke detaljer, som vi kan vise interesserede kunder.

- Så at kunne gå rundt om maskinen, der har været på arbejde, giver os chancen for at forklare i detaljer, hvad vores maskiner virkelig kan, pointerer Christian Korsholm.