Abonnementsartikel

Hos Poul Christensen Maskinstation og Entreprenør opgradere man i øjeblikket med nyt grej til sæsonen.

Poul Christensen Maskinstation og Entreprenør på Koldingegnen er man klar til at tage fat på den kommende sæson med blandt andet nye Valtra-traktorer.

- For os er det vigtigt at have traktorer med bedst mulig totaløkonomi. Pris, driftsøkonomi og gensalgsværdi spiller alt sammen ind i overvejelserne, når vi vælger nye traktorer. Det samme gør en god serviceorganisation naturligvis også. Men efterhånden er det næsten lige så vigtigt, at traktorerne er topmoderne og komfortable at køre i, så vi kan tiltrække og fastholde de rigtige chauffører, fortæller Poul Christensen, der har sat tre nye Valtra traktorer igang med forårsarbejdet.

De tre traktorer er en Valtra S374 med 370 hestekræfter og to Valtra T254 Versu med 235 hestekræfter. Den ene er leveret med autostyring, mens de to øvrige er gjort klar til autostyring, som kan flyttes mellem de tra traktorer.

Han fortæller, at SmartTouch-teknologien i traktorerne blandt andet var med til at afgøre valget. SmartTouch kalder Valtra den nye terminal, som sidder på det ligeså nye højre armlæn i traktorerne. Betjeningen er ens på både T-serien og S-serien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Valtra hævder selv, at det er smartere end chaufførernes smartphones, og Poul Christensen er tilbøjelig til at give producenten ret.

Mange arbejdsopgaver

På maskinstationen arbejder der 15 traktorer. De seks af dem anvendes primært til snerydning og en række småopgaver, mens resten indgår i den landbrugsrelaterede drift. Der er en vis farvevariation i traktorerne, for Poul Christensen har været lidt omkring med sine traktorindkøb. De nye traktorer afløser tre traktorer af et andet mærke. Direkte adspurgt erkender Poul Christensen, at han efterhånden er ved at bekende kulør og vælge Valtra som sit primære mærke. Det skyldes primært driftssikkerheden:

- Det nytter ikke noget, at vi skal holde stille og skrue midt i sæsonen. Det er jo der, vores kunder skal serviceres, og der vi skal tjene vores penge.

Poul Christensen har flere ben at stå på i sin forretning. Eget landbrug på cirka 600 hektar, yderligere 150 hektar dyrkes med pasningsaftale, en avlsbesætning på 45 simmertalere, der anvendes til naturpleje, en maskinstation i vækst og mange mindre entreprenøropgaver med eksempelvis snerydning skaber et solidt fundament. Samtidigt udjævner de forskellige arbejdsopgaver delvist sæsonudsvingene, hvilket bl.a. betyder, at chaufførerne ikke afskediges i vinterperioden, som det eller er kutyme mange steder.

- Dygtige og stabile chauffører betyder alt for vores virksomhed, så dem vil vi gøre meget for at fastholde. Han lægger da heller ikke skjul på, at kunne han finde et par dygtige folk mere, så ville det være godt.

I løbet af det seneste år har Poul Christensen udvidet maskinstationen betydeligt, hvilket både hænger sammen med, at stadigt flere landbrug lader maskinstationen udføre nogle arbejdsopgaver, men også med at en anden maskinstation i området gik konkurs og efterlod et vakuum med opgaver, der skal løses. Han har det seneste år blandt andet investeret i gyllegrej, ny Bredal gødnings- og kalkspreder, ny Dal-Bo CultiTrail harve, nye Fendt græsriver og altså også de tre nye Valtra-traktorer fra Valtec. Investeringerne er forholdsvis massive, men Poul Christensen forsikrer om, at der er tale om en kontrolleret vækst.

- Helt overordnet så tror jeg på en fremtid for dansk landbrug. Og så vil vi gerne kunne løse de fleste arbejdsopgaver for at servicere vores nuværende kunder bedst muligt, men også for at tiltrække flere. En løbende opgradering af maskinparken og dygtige folk til at køre dem er betingelsen for at kunne være på forkant med begge dele, og den udfordring tager vi seriøst.