Vestergaards Maskinservice i Vodskov har leveret en ret speciel løsning på minilæsseren til gårdejer Mogens Hansen på Hasselhøjgård ved Nørager i det nordjyske.

- Vi har skræddersyet den nye Mustang AL506 til Mogens Hansen, så den kan komme ind ad porten. Derfor har vi sænket kabinen otte centimeter og samtidig monteret frontrude, bagrude, vinduesvisker og sprinkleranlæg sådan lidt forfra. Heldigvis er kabinen tilstrækkelig rummelig til, at både Mogens Hansen og hans søn, Dennis, kan sidde komfortabelt, fortæller Martin Vestergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev en solid portion maskiner, Vestergaards Maskinservice kunne aflevere på Hasselhøjgård. Foruden den nye Mustang AL 506, købte Mogens Hansen nemlig også en Mustang AL708, som er topmodel i den amerikanske producents serie af knækstyrede minilæssere. Samt en Polaris ATV. Plus et dozerblad specielt udviklet til stalden på gården ved Nørager, fordi det skal kunne skråtstilles og ikke være bredere end læssemaskinen.

Sammen med svoger

- Vi er Scantrucks første Mustang-forhandler til at sælge en af de nye 708'ere. Den lidt mindre Mustang AL506 har vi allerede solgt flere af, fortæller Martin Vestergaard, som driver virksomheden Vestergaard Maskinservice sammen med sin svoger, Laurits Vestergaard. Det er et års tid siden, nordjyderne blev forhandler af den gule, amerikanske vildhest, som Scantruck A/S er dansk importør af.

Egentlig var det en udskiftning af ATV'en, der satte gang i den tredobbelte maskinhandel. Hasselhøjgårds gamle ATV var stået af, som Mogens Hansen udtrykker det.

- Og så vidste vi, at både den store grab-traktor og vore gamle minilæsser af et andet mærke var ved at have udtjent deres værnepligt. Det førte til en snak med Martin Vestergaard i Vodskov. Og dermed også en ny generation af maskiner på gården.

Næste generation

Der er også lagt an til næste generation, når det kommer til Hasselhøjgårds ejerskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gårdens historie går tilbage til 1843, og Dennis er sat i stilling til at blive ottende generation. Da jeg selv overtog den i 1975, startede jeg med 90 køer. I dag er der kun ydermurene tilbage fra dengang, og efter en totalrenovering har vi nu plads til 200 køer. Tillige har vi 30 tønder land, der skal høstes, men det klarer en maskinstation for os, fortæller Mogens Hansen.

Tilfreds distriktschef

Hos Scantruck A/S, som importerer Mustang-maskinerne i Danmark, glæder distriktschef Carsten Frederiksen over de kreative løsninger hos den nordjyske forhandler.

- Jeg havde store forventninger til Vestergaards Maskinservice, da vi lavede forhandleraftalen med firmaet for et år siden. Martin Vestergaard og hans folk har absolut ikke skuffet forventningerne. Tvært imod. Firmaet i Vodskov er et lysende eksempel på, at det er vigtigt at være tæt på kunderne. Generelt er alle vore otte nuværende Mustang-forhandlere rigtig stærke som ambassadører i deres lokalområder og yder god service over for kunderne, siger Carsten Frederiksen hos Scantruck.

?Samtidig kan jeg konstatere, at Vestergaards Maskinservice har en helt speciel flair for specialløsninger, som Martin Vestergaard og mandskabet i Vodskov har demonstreret helt eminent med sænkningen af den ene af de to maskiner, så Mogens Hansen kan have optimalt udbytte af sine Mustang-maskiner på Hasselhøjgård?, siger distriktschef Carsten Frederiksen.