Abonnementsartikel

Komplet plug-and-play varmesystem med i vinterpakke til Weidemann-maskiner.

Selvom efteråret kun lige er begyndt, så lurer den uforudsigelige vinter lige om hjørnet. Men det er leverandørerne af vinterudstyr til den grøne branche helt klar til - også hos den danske Weidemann-importør Stemas i Hadsten. Her tilbyder man blandt andet norsk varme til de danske maskinførere.

- Som en del af vores vinterpakke til specielt Weidemann-maskinerne tilbyder vi en komplet varmepakke, som fungerer helt efter plug-and-play systemet. Det er den norske producent Defa, der producerer WarmUp Futura, som sørger for både motorvarme, kabinevarme og optimal opladning af batteriet, forklarer salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Den norske vinterpakke er en overbygning på vores i forvejen meget store erfaring med, hvordan maskinerne kører allerbedst igennem en kold vinter.

Salgsdirektør Robert Kjærgaard

Stemas

Varmesystemet har såkaldt landgangsstik, som sættes i stikkontakten om aftenen. Systemet kan styres med en timer, eller eventuelt via mobiltelefonen. Og det starter selv efter udetemperaturen. Batteriet får et boost, hvis det når under 80 procent ladning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den norske vinterpakke er en overbygning på vores i forvejen meget store erfaring med, hvordan maskinerne kører allerbedst igennem en kold vinter. De seneste 20 år har vi løbende sendt vinterklargjorte maskiner til både Norge, Grønland og Svalbard. Vores teknikere har ærmerne fulde af varme tricks. Blandt andet har vi et stort forbrug af letløbsolie til at klare kuldegraderne, fortæller Robert Kjærgaard.

Snegrej på vej

- Hvert år handler det om at være klar til, at vinteren måske melder sig med uventet kort varsel. Derfor har vi netop nu masser af saltspredere, koste, sneplove og andet vinterudstyr på vej til Hadsten. Vi er gearet med hele det store program fra den tyske producent Adler med både koste og sneblade fra 1,2 til 3,0 meter. Der er skråtstillede plove, og der er V-plove, siger salgsdirektøren.

Adler producerer også en el-styret tallerkenspreder med elektronisk indstilling af hastighed og spredevinkel fra én til otte meter. Saltsprederen kan monteres og demonteret i løbet af få minutter, således at Weidemann-maskinen hurtigt vender tilbage til rollen som normal læssemaskine.