Abonnementsartikel

Ved en afstemning arrangeret af Økologisk Landsforening og Netto, er 80-årige Svend Erik Hjuler Rasmussen kåret som årets økolog 2017.

Omkring 25.000 danskere deltog i en afstemning for at kåre årets økolog. Afstemningen var arrangeret i samarbejde mellem Økologisk Landsforening og supermarkedskæden Netto. Vinderen blev den 80-årige Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Korsmedergaard vest for Randers, skriver nyhedssiden Randers News. Han købte for 20 år siden Korsmedergaard for at blive økologisk landmand.

- Jeg har før sagt, at jeg blev økolog, fordi jeg gerne vil rode bod på de 40 år, hvor jeg virkede som konventionel landmand. Det mener jeg stadig. Jeg håber, at jeg kan være med til at øge opmærksomheden på, hvad vi økologer gør for miljøet og dyrevelfærden. Det ville heller ikke gøre noget, hvis andre midaldrende landmænd fik smag for at omlægge til økologi. Det er aldrig for sent, siger Svend Erik Hjuler Rasmussen.

Rosende ord

Efter kåringen lyder der rosende ord fra Nettos landedirektør, Brian Seemann Broe.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når jeg lytter til Svend Erik, smitter hans iver af på mig. Han er rendyrket passion. Der er ikke mange, som i en alder af 80 år stadig er erhvervsaktive og har en så stålsat ambition og vilje om at ændre deres erhverv til noget bedre, siger Brian Seemann Broe.

Fra Økologisk Landsforening lyder det:

- Det er hårdt arbejde, og de fortjener en hyldest. Sammen med kunderne er de med til at sikre, at der kommer flere økologiske landmænd og marker i Danmark, når de lægger flere økologiske varer i indkøbsvognen. Sammen flytter danskerne og de økologiske landmænd Danmark i en grønnere retning. Et stort tillykke til Svend Erik med prisen. Han er i dén grad en inspirerende person og en sand økolog af hjertet, siger Per Kølster, Formand for Økologisk Landsforening.

Det er ikke oplyst, hvor mange af de cirka 25.000 stemmer, som Svend Erik Hjuler Rasmussen fik.