Førstedagen af Pløje-DM, hvor der blev pløjet stubjord, fik den kun 20-årige juniorpløjer Martin Lindberg Velling som samlet vinder i standardklassen.

Ingen tidligere danmarksmestre stille op i standardklassen ved dette år Pløje-DM, og derfor er der stor spænding om hvem, der skal være ny danmarksmester.

I det kapløb tog den 20-årige juniorpløjer Martin Lindberg Velling, Hobro, første stik ved at sikre sig guldmedaljen i stubjordspløjning.

Et point efter Martin Lindberg Velling og på en andenplads kommer Jens Haugaard, Vrå. Tredjepladsen og med 107,75 point indtages Mogens Mark. Han kommer fra Mors, og skal i dag lørdag forsøge at udnytte hjemmebanefordelen, når anden del af konkurrencen afvikles med pløjning i grønjord.

Martin Lindberg Velling tog førstepladsen med et suverænt sammenkast og en lige så suveræn slutfure, der begge indbragte ham et flot tital og dermed maksimumpoint fra dommerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De erfarne er i front

I klassen for vendeplove er det de mere erfarne pløje, der løb med medaljerne i stubjordspløjningen.

Kun 0,75 point adskiller de to gange Søren, der har lagt sig i front. Søren Korsgaard, Holstebro indtager førstepladsen og på andenpladsen kommer Søren Svenningsen, Nibe.

Tredjepladsen indtages af den lokale pløjer Kristian Østergaard og på fjerdepladsen kommer den regerende danmarksmester Jesper Madsen, Odder.

Spændende Fabriks-DM

Konkurrencen fortsætter i dag lørdag den 28. oktober med pløjning af grønjord, og sent på eftermiddagen offentliggøres den samlede vinder af Pløje DM 2017.

I dag kan man også opleve konkurrence med veterantraktorer samt syv af de førende plovproducenter, der dyste om Fabriks-DM.

Det er gården Peterslund på Mors der lægger jord og andre faciliteter til konkurrencen. På stævnearealet er der en stor maskinudstilling, og i løbet af dagen er der masser af underholdning for publikum.

Resultatliste dag et DM 2017

Junior - standardplove:

Martin Lindberg Velling, Aalborg LU, 111,75 point

Andreas Thorsager, Ribe LU, 105,25 point

Jesper Bojesen, Viborg LU, 95,25 point

Senior - standardplove:

Jens Haugaard, Vendsyssel LU, 110,75 point

Mogens Mark, Viborg LU, 107,75 point

Peter Lindberg Nielsen, Aalborg LU, 106,75 point

Junior - vendeplove:

Rasmus Staun, Aalborg LU, 79,50 point

Rasmus Jacobsen, Viborg LU, 77,25 point

Jens Jensen, Viborg LU, 76,50 point

Senior - vendeplove:

Søren Korsgaard, MidtVest LU, 112,00 point

Søren Svenningsen, Aalborg LU, 111,25 point

Kristian Østergaard, Viborg LU, 102,75 point

Farmklasse:

Anders Mortensen, Viborg LU, 94,00 point

Rene Damgaard, Viborg LU, 80,00 point

Claus Hansen, Viborg LU, 70,00 point