Holmsland Maskinforretning A/S har godt fat i salget af de røde Valtra-traktorer, efter firmaet udvidede forhandlerområde.

På få måneder har Holmsland Maskinforretning A/S gjort sig positivt bemærket i det midtjyske. De overtog tidligt i det nye år forhandlingen af Valtra-traktorer i et stort område, så det nu strækker sig fra Lemvig i nord til Tarm i syd og længere vestpå end Silkeborg. Siden da er salget gået strygende, og forretningen har solgt ti nye Valtra-traktorer siden de uvidede forhandlerområdet.

De første otte traktorer blev solgt gennem hovedafdelingen i Ringkøbing, men forleden rullede de to første Valtra-traktorer af modellen N174D ud fra den nye afdeling i Kjellerup.

- Efter vi er flyttet ind, er det virkelig en god fornemmelse at levere de første to traktorer til kunder direkte fra vores afdeling her i Kjellerup, siger Arne Nielsen, der er indehaver af Holmsland Maskinforretning.

Efter udvidelse af salgs- og serviceområdet besluttede virksomheden, at det var passende at flytte tættere på kunderne og oprette værksted og forretning i området. I starten af juni overtog virksomheden bygninger i Kjellerup og kunne starte op med salg af reservedele og køre ud i en servicevogn med base der. I forvejen har forretningen fire andre fuldt udstyrede servicevogne, der kører rundt i Holmslands store forhandlerområde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tilbage til rødderne

De nye Valtra-traktorer blev leveret til Danroots A/S, der holder til ved Tange nær Bjerringbro. Virksomheden dyrker konventionelle såvel som økologiske rodfrugter. Hos Danroots er der stor tilfredshed med de nye maskiner, der passer godt ind i den eksisterende maskinpark på i forvejen 20 traktorer. Virksomheden har traktorer på markerne hele året, og derfor er det vigtigt, at maskinerne er pålidelige og økonomiske i drift.

- Vi kører 30.000 traktortimer årligt. Med så mange timer er vi fokuseret på, om vi kan spare 5-10 kroner pr. time. I det regnestykke passer de to nye Valtra-traktorer perfekt ind. Der er lavere serviceomkostninger, de er billigere i indkøb, har lavere brændstofforbrug og har let ved at manøvrere rundt i marken. Det giver rigtig mange muligheder, siger Peter Vestergaard, der er field manager ved Danroots.

Virksomheden har i forvejen mange Valtra traktorer i deres maskinpark, men det er større seks cylindrede maskiner, der er tungere og har flere hestekræfter end de nye og mindre fire-cylindrede traktorer. Peter Vestergaard regner med, at de nye og mindre traktorer bliver lettere at sælge på brugtmarkedet, når Danroots vælger at skifte dem ud.

- Planen er at have de nye Valtra-traktorer i 2,5-3 år, når de har kørt omkring 5.000 timer. Det bliver også lettere at sælge dem brugt end maskiner, der har 250 hestekræfter under hjelmen, siger Peter Vestergaard.

Han lægger vægt på at værkstedet ligger lokalt og kan servicere deres maskiner.

- Geografisk ligger vi spredt, så vi har brug for at have flere forhandlere, og derfor får vi også maskiner fra Agrotek i Hobro. Det er alfa-omega for os, at vi har nogle stærke forhandlere, der bakker os op, siger Peter Vestergaard.

Stor interesse

I starten af året tildelte Agco forhandlingen af Valtra-traktorer til Holmsland Maskinforretning for det midt- og vestjyske område.

I Kjellerup området var det indtil da Grundvad Maskinhandel der i en 13 årig periode havde forhandlingen af de røde traktorer.

Per Thomsen, der er sælger ved Holmsland Maskinforretning, kommer fra Grundvad Maskinhandel, og tager sin lange erfaring med salg af Valtra med.

- Jeg kender mange af kunderne, og de kender mig. Det er stor styrke af have det gode netværk af kunder, og det giver en god mulighed for en snak om produkterne, når de kommer forbi eller ringer, siger Per Thomsen.

Udover Per Thomsen kommer landbrugsmaskinmekaniker Søren Brendstrup også fra Grundvad Maskinforretning.

Han er lige nu den eneste mekaniker, der er tilknyttet værkstedet i Kjellerup, men Arne Nielsen forudser, at der kan være flere ansættelser på vej, da der er nok at se til i forhold til reparationer og servicering. Hele Holmsland Maskinforretning har i dag ialt 15 medarbejdere.

I månederne op til overtagelsen af bygningerne i Kjellerup har Holmsland kørt rundt i det nye forhandlerområde med servicevogne fra Ringkøbing.

- Når vi er kørt ud fra Ringkøbing, har vi taget samme servicepris, som hvis vi var kørt ud fra Kjellerup. Det skulle ikke være dyrere for vores kunder i perioden op til, at vi havde en fast base i området, siger Arne Nielsen.

Indtil videre har Arne Nielsen lavet en lejekontrakt for forretningen i Kjellerup på to år, men han har planer om at Holmsland Maskinforretning bliver i området og forlænger kontrakten.