Abonnementsartikel

En stærk kurs på euroen sender Danish Crowns svinenotering ned.

Danish Crowns svinenotering falder i denne uge med 20 øre, mens prisen for søer er uændret. Det oplyser koncernen i sin markedsberetning.

Det er ikke et svagt salg, der lige nu fører til en lavere afregning. Den stærke euro trykker de hjembragte priser på eksporten til de lande, hvor Danish Crown sælger i dollar, yen og pund.

- En relativt stor andel af vores salg afregnes i de tre valutaer, som siden 1. maj er faldet mellem 6 og 8 pct. Samtidig har markedet ikke været så stærkt, at der kan presses betydelige prisstigninger igennem. Til kunderne i Asien kompliceres den øvelse yderligere af, at vores amerikanske konkurrenter er hjulpet af en forholdsvis svag dollar, men vi trykker på og heldigvis er der en stabil efterspørgsel, forklarer Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Markedet for ferskt grisekød i Europa er fortsat stabilt med god balance mellem udbud og efterspørgsel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fabrikkerne i Nordeuropa er ved at fylde deres lagre op, mens fabrikkerne i Sydeuropa stadig er på ferie, så der er fortsat lav aktivitet hos en del af vores kunder i forædlingsindustrien, siger Søren Tinggaard.

Det betyder at prisen på svin fra 70-95,9 kg er 10,80 kroner pr. kg, mens søer over 129,9 kg er på 6,90 kroner.