Abonnementsartikel

Danish Crowns svinenotering stiger i denne uge med 30 øre.

De lysere tider for det europæiske marked for fersk grisekød fortsætter i denne uge, hvor et lavere antal slagtninger og en til stadighed pæn efterspørgsel giver rum til at presse priserne opad.

- Markederne i Europa er fortsat præget af lave slagtninger og med en stabil efterspørgsel fra kunderne. Der kører flere kampagner til detailkæderne i Nordeuropa, og det giver et løft til både mængder og priser. De stigninger, vi ser i markedet i øjeblikket, er ret usædvanlige for sæsonen, men så længe vi oplever en stabil efterspørgsel, presser vi på med prisstigninger, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Det er dog ikke over hele linjen, at priserne presses i vejret.

- På det engelske baconmarked er situationen fortsat under pres. Kamme sælger på et svagt niveau i Europa, og det videreføres til backs, hvor priserne i spotsalget aktuelt er under pres, fortæller Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Afsætningen til landene udenfor Europa er forholdsvis stabil. Der er ro på det kinesiske marked, der nu lukker ned til det kinesiske nytår.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning, samtidig med at slagteriet hæver noteringen på både svin og søer med 30 øre.

Det betyder, at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 9,00 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg er ligger på 6,10 kroner.