Abonnementsartikel

Danish Crowns svinepris falder i denne uge med 40 øre.

Selvom julen nærmer sig, så går det den gale vej for svineprisen hos Danish Crown, der falder med 40 øre, mens afregningen for søer er uændret.

I sin markedsberetning skriver Danish Crown:.

Juleappetitten blandt indkøberne på de europæiske markeder for fersk svinekød er nu mættet, og derfor er handlen nu bremset mere eller mindre op. Det giver et pres på priserne, da mængden af grise er rigelig.

- Vi er nu kommet så tæt ind under jul, at efterspørgslen fra de industrielle indkøbere i hele Europa bremser op. Der er fortsat en god efterspørgsel fra detailhandlen, men dette er kun en mindre del af den samlede efterspørgsel. Da der samtidigt fortsat er et stort udbud af grise til slagtning i hele Europa, er priserne under pres og har været det de seneste uger. Specielt har midterstykker og forenderne været under pres, mens skinkerne ind til nu har hold stand, men i denne uger siver priserne på alle produkter i Europa, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Afsætningen af bacon til Storbritannien følger efterspørgslen fra detailhandlen, og derfor afsættes der fortsat til fornuftige priser sammenlignet med de ferske delstykker.

Afsætningen til landene udenfor Europa er stabil, men vi nærmer os sidste udkald for afskibning til Kina, hvis varernes skal ankomme inden kinesisk nytår, der falder i februar.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 9,20 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg er uændret ligger på 6,10 kroner.