Abonnementsartikel

Tyske Horsch viser en 12 meter fjedretandsharve på den svenske udstilling.

SVERIGE: Borgeby Fältdagar har både grej til de mindre samt de helt store bedrifter. Den nye Horsch Cruiser 12 XL er helt klart henvendt til de helt store spillere, der har behov for en stor kapacitet på harven, som specielt henvender sig til stive lerjordsforhold.

- Harven går 15 centimeter i jorden og har en tandafstand på 15 centimeter - det er ikke en harve til dybdere bearbejdning, men i stedet en harve til falsk såbed, som en såbedsharve mellem pløjning og såning og en harve til mekanisk bekæmpelse af agersnegle, fortæller Arne Gejl, salg og rådgivning hos den danske importør af Horsch, Stroco-Agro ApS, som også er til stede på Borgeby Fältdagar 2017.

Han fortæller, at harven primært er til stiv lerjord, hvor den knudser knolde efter ploven, uden at ødelægge strukturen.

- Den laver det her krymmel i jorden, som sætter rammen for det perfekte såbed, fortæller Arne Gejl og bemærker et udløsertryk på tænderne på 100 kg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Passer til CTF-spor

Harven er faktisk 30 centimeter brede end skrevet på maskinen.

- Harven er i virkeligheden 12,30 meter bred, hvilket betyder, at den kan benyttes i faste kørespor, også kaldt CFT-systemer, fortæller Arne Gejl, som bemærker at harven også leveres i en 10 meter version, samt en fem og seks meter version til trepunktsliften.

- Ved at sætte frøudstyr på harven, har vi faktisk en perfekt harve til etbalering af efterafgrøder.

Borgeby Fältdagar er den første udstilling overhovedet, hvor harven vises frem. Den kan opleves sammen med en Claas Xerion 5000 hos den svenske importør af Horsch: Swedish Agro Machinery.