Det Østjyske Dyrskue i Horsens er et godt sted at vise flaget som maskinudstiller

- Vi får synlighed og vi møder landmændene på en afslappet måde under hyggelige former. For os er dyrskuet i Horsens et vigtigt mødested og et arrangement, som vi gerne bakker op omkring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det siger Anders Skjødt fra Yding Smedie A/S i Østbirk. Virksomheden, som har cirka 35 ansatte, er en maskinhandel med salg af maskiner til landbrug, specialmaskiner, smedevirksomhed inden for industri og erhverv, reparation samt landbrugsbutik og lager.

Yding Smedie viser et bredt udsnit af forskellige maskiner, når Det Østjyske Dyrskue løber af stablen den 16. og 17. juni.

- Vi er glade for at være med her, for vi kommer i kontakt med mange landmænd i løbet af de to dage. Vi får vist nyheder og aktuelle produkter, og vi får vist flaget, det har stor betydning.

Byfolk møder landbrug

En anden årsag til, at Yding Smedie er med på dyrskuet, er den samfundsmæssige kontakt, der skabes i forbindelse med arrangementet.

- Vi mener, at dyrskuet har en stor værdi i forhold til at vise omverdenen, hvad landbruget står for. Det er vigtigt, at folk fra byen, som ikke kender så meget til landbruget, har mulighed for at komme ud og opleve, hvad landbrug egentlig er for noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På dyrskuet kan man komme tæt på dyrene og tæt på maskiner, og på de mange stande kan man få oplevelser og hente viden om landbruget. Det er enormt vigtigt, og det er også medvirkende til, at vi bakker op og deltager, siger Anders Skjødt, der er i bestyrelsen for dyrskueforeningen.

Gårdbutikker og show

På dyrskuet i Horsens vil der være en stor udstilling med maskiner og forskellige serviceydelser, og der vil være en udstilling, hvor gårdbutikker viser, hvad de har at byde på af spændende produkter, heraf mange produceret i lokalområdet.

På standudstillingen er der ikke blot landbrugsprodukter og teknik men også bilforhandlere, foderstof, landbrugsskoler, landbrugsrådgivning, hegnsfirmaer, rideudstyr, legetøj m.m.

Her vil være nyheder ? ikke alene til landbrugere men også dem med hus og have, ja, der vil være noget for enhver smag.

På dyrskuet i Horsens er der hvert år tradition for, at de politiske partier møder op og fortæller om deres mærkesager. Det vil de uden tvivl også gøre i år som optakt til kommunalvalget den 21. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Programmet er endnu ikke endeligt fastlagt, men der vil være underholdning med grisevæddeløb, cirkusforestilling, hesteshow, gymnastikopvisning og meget andet. Fredag vil der være Volvo-biler og veterantraktorer.

Kom og gør et loppefund

Som noget nyt holdes der kræmmermarked i forbindelse med dyrskuet, hvor alle kan komme og sælge deres ting ? lige fra legetøj, gamle ting, bøger og alt muligt andet. Det bliver om lørdagen.

Der er tilmelding og mulighed for booking af stadeplads på www.bagagerumsmarked.dk

Mange ildsjæle

Dyrskuet finder sted på den traditionsrige dyrskueplads beliggende lige midt i Horsens. Det arrangeres af Foreningen Land & by ØSTjylland med opbakning fra de tre lokale landboforeninger, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os rigtigt meget til at holde dyrskue igen, og vi håber på god opbakning fra dyre- og maskinudstillerne og gårdbutikker. Vi har godt gang i tilmeldingerne, og vi håber på et skue på niveau med de senere år, siger formanden, Peter Søgaard Mortensen og tilføjer, at et stort antal frivillige gør en kæmpe indsats for at det kan lade sig gøre at afvikle skuet.

- Uden disse ildsjæle lod det sig ikke gøre, påpeger han.

De senere år har der været godt fyldt op i staldene og på pladsen med godt 300 heste, kødkvæg og malkekvæg plus får, geder, høns, kaniner, katte, børnedyrskue og 4H.