Da Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen indførte nye regler for, hvordan forskellige typer antibiotika skal tælle i svineproducenternes medicinregnskab var formålet, at såkaldt vigtige antibiotika-typer skal tælle mere, så svineproducenterne bliver tilskyndes til at bruge stoffer der er mindre vigtige for behandlingen af syge mennesker.

Den ordning strider imod verdenssundhedsorganisationen WHO's anbefalinger, mener otte af landets førende mikrobiologer. Det skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, at de danske vægtninger af antibiotika bør genforhandles og laves om, så de i højere grad svarer til WHO's anbefalinger,

Svend Ellermann-Eriksen, formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi

Kritikken af antibiotikaforordningen drejer sig primært om den vægtning, ordningen indeholder. Faktisk mener mikrobiologerne, at ordningen bør laves helt om.

- Vi mener, at de danske vægtninger af antibiotika bør genforhandles og laves om, så de i højere grad svarer til WHO's anbefalinger, siger formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, Svend Ellermann-Eriksen til dr.dk

Også Lægeforeningen mener, at regeringen bør ændre sin liste.

- Der er et stærkt grundlag for, at fødevareministeren reviderer den eksisterende liste. Vi foreslår, at ministeren nu går i konstruktiv dialog med de lægelige eksperter i Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, så brugen af antibiotika til dyr fremover vil følge en velunderbygget liste, der i højere grad tager hensyn til, at syge mennesker skal kunne behandles med antibiotika, siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing til dr.dk.