Den nyoprettede sektorbestyrelse for Økonomi og Virksomhedsledelse i Seges har nu valgt sin formand, og valget faldt på Anders Harck, som er mælkeproducent fra Tjæreborg. Det fortæller Seges i en pressemeddelelse.

Her oplyses det, at Anders Harck er uddannet jordbrugsøkonom og har en alsidig baggrund, blandt andet som driftsøkonomirådgiver og virksomhedsrådgiver, samt som landbrugskundechef i Realkredit Danmark. Han har været aktiv landmand siden 1998 og siden 2011 været eneejer af bedriften i Tjærebog med 300 køer og 275 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre indtjening

Den nye formand er indstillet af Sydvestjysk Landboforening, og han glæder sig til at bidrage til en bedre sammenhæng mellem landmændene og Seges.

- Min ambition er at bidrage med landmandsvinkler og -behov i forhold til de aktiviteter, der skal sættes gang i på Seges. Jeg håber, vi kan få Seges' forskellige produkter og services ud at arbejde endnu mere effektivt hos landmændene. Bundlinjen er simpelthen alfa og omega, og det er selvfølgelig endemålet, at vores arbejde i sektorbestyrelsen skal bidrage til, at vi landmænd får mulighed for at realisere en bedre indtjening. Landmanden skal have mulighed for at komme i førersædet for sin egen økonomi, siger Anders Harck.

Sektorbestyrelsen for Økonomi & Virksomhedsledelse er oprettet for at sikre folkevalgt forankring af et område, som har stor betydning for erhvervet. Sektorbestyrelsen består af fire landmænd med særlig indsigt i økonomi og virksomhedsledelse, tre repræsentanter fra DLBR-virksomhederne samt én ekstern ekspert i finansiering.