Tyske Meier-Brakenberg fik på EuroTier 2014 en guldmedalje for Porkys Pick Up, som er en selvkørende enhed til læsning og transport af døde grise, og på årets messe var virksomheden klar med en XL-model til transport af døde søer.

Det kan være et hårdt arbejde at fjerne en død so eller døde slagtesvin fra staldene. Samtidig er der risiko for, at smitte fra de døde dyr spredes, hvis dyrene slæbes gennem staldene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Porkys Pick Up, som drives af et kraftigt batteri, læsser de døde dyr i stierne og transporterer dem ud af stalden uden at de rører jorden.

Foldbart lad

I den nye XL-version kan Porky's Pick Up læsse og transportere døde dyr med en vægt på op til 300 kg.

- Vognen er produceret i korrektionsfrie materialer, og opsamlingen af det døde dyr foregår uden at brugeren kommer i berøring med dyret. Porkys Pick Up XL er kun 56 centimeter bredt og kan derfor komme ind i de fleste stier, forklarer Marc Piechnik, Meier- Brakenberg, og tilføjer:

- Afhængig af pladsforholdene kan soen transporteres enten på langs eller tværs. For at gøre plads til en lang so, kan ladet på XL-versionen let foldes ud og forlænges med små 30 centimeter.